Un fost asociat al Elenei Udrea, "calcat" de Fisc. Ce suma datora statului Lucian Eugen Perescu | DEZVALUIRE ROMANIA LIBERA

Peste 400.000 euro din "imprumuturi" Diana Maria Constantinescu a caracterizat drept "abuziv" acest comportament al reprezentantilor ANAF si a enumerat in detaliu de unde a avut sumele "nejustificabile": - 100.000 euro, echivalentul a 428.480 lei (1 euro = 4,2848 lei, curs BNR valabil la data de 01.01.2011), provenind din economii, cadouri, donatii de la rude si parinti in perioada 2004-2010; Criticile aduse de avocatul Floarei Neacsu acestei decizii s-au legat de faptul ca nu a fost avut in vedere de catre organele fiscale ca veniturile pentru achizitionarea imobilului au fost obtinute si de sotul ei, desi era casatorita, iar bunul achizitionat era detinut in devalmasie, decizia de impunere a fost emisa doar pe numele acesteia, pentru intreaga suma; Barbatul este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri cu activitati in domeniul constructiilor din zona Banatului, prin firma Constructim SA, si este cercetat de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism pentru infractiuni de evaziune fiscala. Firma are un punct de lucru intr-un spatiu inchiriat in Gara de Nord si (...) a primit autorizatie de la CFR inclusiv pentru transportul de materiale periculoase, avand in derulare mai multe contracte de transport cereale".

acum 31 luni (21 Sep 2017)

Acestia au fost descoperiti ca nu si-au declarat toate veniturile, punerea lor la plata facand parte din campania statului de a-i scoate la iveala si de a creste incasarile la buget. In rest, persoane care nu au putut justifica venituri de 1-2 milioane de lei pentru care au de platit acum circa un sfert drept impozit.

Acestui profil ii corespund omul de afaceri din Ploiesti Sergiu Popa Furtos, Diana Maria Constantinescu (sotia fostului viceprimar din Ramnicu Valcea), investitorul imobiliar Elena Antonov din Tulcea, Denisa Spin, fost fotomodel si vedeta de reviste glossy sau Lucian Eugen Perescu, la un moment dat asociat al Elenei Udrea intr-o firma din Timis.

"Dar manual" de la tata, intr-o banca elvetiana

Sergiu Popa Furtos, membru al unei familii care l-a dat si pe Mircea Traian, consul al Romaniei in Nigeria, a cerut si a obtinut suspendarea deciziei de impunere din cazul sau. El a justificat fondurile ce nu le ieseau la socoteala celor de la Fisc cu un cont de la elvetienii din Banque Cantonale de Geneve, act despre care a sustinut ca nu a fost luat in considerare de inspectori pe motiv ca a fost depus dupa terminarea inspectiei. Acolo ar fi fost depozitata o suma de bani, "donatie realizata de tata" "sub forma darului manual, astfel incat, potrivit art.

ANAF: Nu se stie cine detine contul elvetian

In replica, "organele fiscale au concluzionat faptul ca reclamantul nu a prezentat nici un document justificativ prin care sa probeze existenta contului detinut la Banque Cantonale de Geneve, cine este detinatorul real al acestui cont, valoarea si sursa fondurilor existente in acest cont, scopul tranzactiilor efectuate, neputandu-se stabili trasabilitatea sumelor de bani intrate/iesite in si din acest cont".

In sentinta prin care a admis cererea de suspendare, judecatorul a precizat, totusi, ca "se constata ca reclamantul a oferit si probat indicii suficiente pentru crearea unei indoieli serioase asupra prez... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro