Un film german cu actori romani, printre care si celebrul Vlad Ivanov, concureaza la Festivalul de la Cannes

Un film german cu actori romani, printre care si celebrul Vlad Ivanov, concureaza la Festivalul de la Cannes

Aceasta este producator si regizor de film, cunoscuta pentru filme precum "Everyone Else" (2009) (care a si primit in acelasi an Ursul de Argint pentru Cel mai bun film la Festivalul International de Film de la Berlin), "The Forest for the Trees" (2003) si "Tabu" (2012).

acum 89 luni (17 Apr 2016)

Lungmetrajul "Toni Edermann", o coproductie Germania-Austria-Romania, in regia lui Maren Ade, cu Vlad Ivanov si Alexandru Papadopol in distributie, concureaza in selectia oficiala a celei de-a 69-a editii a Festivalului de la Cannes, programat intre 11-22 mai in celebra statiune.

Fara sa-i dea vreun avertisment, Winfried, 65 de ani, este de parere ca fiica sa, Ines, 37 de ani, si-a pierdut simtul umorului si decide sa o suprinda cu diferite farse poznase si glume, insa totul ia o turnura neasteptata.

In film mai joaca alaturi de Peter Simonischek, Sandra Huller (rolul Ines, fiica lui Toni), Ingrid Burkhard (Annegret), dar si o serie de actori romani intre care Alexandru Papadopol (rolul lui Dascalu), Vlad Ivanov (Illiescu), Ingrid Bisu (Anca), Radu Banzaru (Bogdan), Miriam Rizea (Flora) precum si Cosmin Padureanu, Manuela Ciucur (Frau Rodica), Luana Stoica (secretara lui Iliescu), Victoria Cocias (Flavia). Aceasta este producator si regizor de film, cunoscuta pentru filme precum "Everyone Else" (2009) (care a si primit in acelasi an Ursul de Argint pentru Cel mai bun film la Festivalul International de Film de la Berlin), "The Forest for the Trees" (2003) si "Tabu" (2012). "Toni Erdmann", cel mai recent film al lui Maren Ade este scris de regizoare fiind o coproductie Germania-Austria-Romania si va fi lansat in mai, la Festivalul de la Cannes. De asemenea, "Toni Edermann" este produs de casele de film Komplizen Film, Coop99 Filmproduktion si Hi Film Productions.

Printre filmele selectate in competitia de pe Croazeta se afla si cele mai recente pelicule semnate de celebrii Cristian Mungiu si Cristi Puiu, "Bacalauaret" si "Sierra Nevada". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro