Un detinut eliberat pe 19 octombrie a rezistat doar 24 de ore in libertate: prins beat si fara permis la volanul unui BMW

Un detinut eliberat pe 19 octombrie a rezistat doar 24 de ore in libertate: prins beat si fara permis la volanul unui BMW

Dupa expirarea ordonantei de retinere, acesta a fost pus in libertate sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, el avand interdictia de a parasi localitatea de domiciliu. lipsa posibilitatii de a folosi toaleta in privat si de a se respecta normele sanitare de baza, precum si cerintele de igiena;existenta infiltratiilor, igrasiei si mucegaiului in peretii camerelor de detentie. Alte stiri pe aceasta tema: Cati dintre detinutii recent liberati se intorc in penitenciar Tudorel Toader, despre proiectul de lege privind eliberarea detinutilor cazati in conditii necorespunzatoare: A fost trimis Parlamentului anterior investirii mele Penitenciarele de unde au fost eliberati cei 529 de detinuti condamnati pentru talharii si furturi, dar si pentru omor.

acum 67 luni (23 Oct 2017)

Odata cu intrare in vigoare a legii privind recursul compensatoriu privind eliberarile din penitenciare, mai multi detinuti au fost eliberati. Printre beneficiarii acestui proiect de lege s-a numarat si Vasile Ionut Murariu (35 de ani), din comuna suceveana Zamostea.

Acesta a fost eliberat din Penitenciarul Iasi, unde executa o pedeapsa de sase ani si noua luni de inchisoare pentru vatamare corporala.

La data de 19 octombrie 2017, dupa intrarea in vigoare a legii privind recursul compensatoriu privind eliberarile din penitenciare, Murariu s-a trezit in libertate. Acesta s-a intors in localitatea de domiciliu, a baut impreuna cu fratele sau si s-a urcat fara permis la volanul unui BMW, pe care l-a condus pe ulitele din Zamostea.

In seara zilei de 20 octombrie 2017, pe la ora 22.30, politistii suceveni au primit un apel prin 112 prin care erau anuntati ca o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice conduce un autoturism pe raza localitatii Zamostea.

Politistii au organizat o panda, iar dupa cateva zeci de minute, in jurul orei 01.00, Vasile - Ionut Murariu, s-a urcat la volanul BMW-ului si l-a condus pana in apropierea pietei din Zamostea. Cu ocazia verificarilor facute in bazele de date, politistii au stabilit ca Vasile - Ionut Murariu nu are permis de conducere.

Vasile - Ionut Murariu a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infractiunilor de "conducerea unui vehicul fara permis de conducere" si "refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice". Dupa expirarea ordonantei de retinere, acesta a fost pus in libertate sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, el avand interdictia de a parasi localitatea de domiciliu.

Ce prevede legea 169/2017

Legea 169/2017, privind recursul compensatoriu, prevede ca pentru fiecare 30 de zile executate in conditii necorespunzatoa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro