Un deputat PSD acuza trupa Satra Benz ca a filmat un videoclip in Monumentul Victimelor Holocaustului: "Scandalos si imoral!"

Un deputat PSD acuza trupa Satra Benz ca a filmat un videoclip in Monumentul Victimelor Holocaustului:

"Ziua Comemorarii Victimelor Fascismului si Comunismului este un moment important pentru evaluarea critica a istoriei nationale recente si a tragediilor care au marcat-o, Holocaustul si dictatura comunista. Acest episod este inca unul care intareste ideea necesitatii adaptarii educatiei la nevoia de a forma cetateni care cunosc si respecta valorile democratice, care cunosc si respecta istoria tarii noastre si a tuturor comunitatilor care traiesc aici", a adaugat Petre Florin Manole.

acum 83 luni (23 Aug 2017)

"Ziua Comemorarii Victimelor Fascismului si Comunismului este un moment important pentru evaluarea critica a istoriei nationale recente si a tragediilor care au marcat-o, Holocaustul si dictatura comunista. Mai mult decat rememorarea istoriei, aceasta zi trebuie sa serveasca reflectiei despre prezent si viitor, din perspectiva combaterii intolerantei, rasismului si antisemitismului, a promovarii valorilor democratice si cu precadere a sublinierii rolului educatiei in a intari aceste valori.

Astazi, cu acest prilej, vreau sa atrag atentia asupra unei situatii nefericite, daca nu chiar scandaloase: modul in care o trupa muzicala alege sa trateze unul dintre simbolurile importante ale Bucurestiului si ale Romaniei, Monumentul Victimelor Holocaustului din Romania. Asadar, un monument dedicat memoriei unor oameni persecutati si ucisi pentru apartenenta lor etnica, ce ar trebui sa fie un spatiu care sa impuna respect si decenta, este transformat in decor pentru un videoclip muzical. Inchei prin a-mi exprima speranta ca aceasta trupa si cei care asigura managementul ei, vor intelege mesajul meu si vor retrage acest clip, alegand sa filmeze in spatii care sa nu interfereze cu memoria unor victime nevinovate. Acest episod este inca unul care intareste ideea necesitatii adaptarii educatiei la nevoia de a forma cetateni care cunosc si respecta valorile democratice, care cunosc si respecta istoria tarii noastre si a tuturor comunitatilor care traiesc aici", a adaugat Petre Florin Manole. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro