Un copil sud-african, nascut seropozitiv, traieste de peste 8 ani fara medicamente

Un copil sud-african, nascut seropozitiv, traieste de peste 8 ani fara medicamente

Un copil in varsta de 9 ani, din Africa de Sud, a devenit al treilea copil infectat cu HIV la care boala a intrat in remisie, scrie independent.co.uk. Cercetatorii sunt de parere ca tratamentul agresiv administrat curand dupa instalarea infectiei este de natura sa duca la remisia pe termen lung a bolii si poate reprezenta o forma de vindecare a acestei boli mortale.

acum 50 luni (25 Jul 2017)

Un copil in varsta de 9 ani, din Africa de Sud, a devenit al treilea copil infectat cu HIV la care boala a intrat in remisie, scrie independent.co.uk. de mai bine de 8 ani, copilul are un sistem imun sanatos, singurul tratament primit impotriva bolii fiind unul de scurta durata, la nastere.

Cercetatorii sunt de parere ca tratamentul agresiv administrat curand dupa instalarea infectiei este de natura sa duca la remisia pe termen lung a bolii si poate reprezenta o forma de vindecare a acestei boli mortale.

Expertii s-au aratat surprinsi de rezultatele acestui studiu de caz prezentat la conferinta de la paris. Tratament inceput la 2 luni

Cercetatorii nu au dezvaluit identitatea minorului, dar au spus ca au inceput tratamentul cand bebelusul avea 2 luni si la-u oprit 40 de saptamani mai tarziu. Expertii au mai spus ca un astfel de caz este foarte rar si nu poate constitui un patern in viitoarele tratamente impotriva SIDA, boala care a omorat circa 1,1 milioane de persoane, in 2015.

Pana acum, rezultate similar au mai fost inregistrate la un copil din SUA si la un al doilea din Franta. persoana din Franta are acum 20 de ani si nu mai ia medicamente de la varsta de 6 ani. Un caz foarte rar

Linda-Gail Bekker, presedinta Asociatiei Internationale AntiSIDA a calificat studiul ca interesant prin introducerea notiunii ca tratamentul nu este necesar intreaga viata. "dar este foarte clar ca un astfel de caz este un fenomen", a adaugat aceasta.

Un studio prezentat separate la aceeasi conferinta a aratat ca, in viitor, tratamentul va putea fi inlocuit cu 6 injectii care sa elibereze incet si continuu medicatie antiretrovirala in sange. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro