Un copil de 5 ani, cel mai tanar specialist in computere

Un copil de 5 ani, cel mai tanar specialist in computere

Ayan Qureshi, in varsta de doar cinci ani, este un copil pentru care universul sau este reprezentat nu de jucarii, ci de computere. "Sunt foarte fericit si mandru de ce realizeaza, insa nu vreau sa stabileasca recorduri zilnic.

acum 74 luni (15 Nov 2014)

Ayan Qureshi, in varsta de doar cinci ani, este un copil pentru care universul sau este reprezentat nu de jucarii, ci de computere. Cu doar cateva luni in urma, baiatul a reusit sa puna la punct chiar o retea de calculatoare in propria casa. Au existat intrebari cu variante multiple de raspuns, precum si exercitii in care trebuia sa combiam anumite elemente", povesteste Ayan Qureshi reporterilor BBC.

Baiatul, originar din Pakistan, a fost introdus de tatal sau in lumea computerelor pe cand avea doar trei ani. Ayan era deseori lasat sa se joace cu sistemele mai vechi din casa, pentru a putea intelege cum functioneaza placile de baza, hard-disk-urile, precum si celelalte componente dintr-un computer.

"Am observat ca toate lucrurile pe care i le explicam despre calculatoare, a doua zi si le amintea perfect. Sunt constient ca prea multe informatii despre tehnologie ii pot dauna, dar el pur si simplu e pasionat de asta", spune tatal lui Ayan.

Ayan Qureshi petrece aproape doua ore pe zi invatand detalii despre sistemele de operare.

"Sunt foarte fericit si mandru de ce realizeaza, insa nu vreau sa stabileasca recorduri zilnic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro