Un copil de 12 ani, vanator de erori. De ce a fost RECOMPENSAT cu 3.000 de dolari de Mozilla

Un elev american de 12 ani a primit 3.000 de dolari de la compania Mozilla, după ce a descoperit o eroare in motorul de căutare Firefox. "Acum cateva luni am mărit suma de bani la 3.000 de dolari, pentru a arăta schimbările din economie care s-au produs de la inițierea programului", a spus Brandon Sterne, managerul programului de securitate de la Mozilla.

acum 65 luni (18 Aug 2015)

Un elev american de 12 ani a primit 3.000 de dolari de la compania Mozilla, după ce a descoperit o eroare in motorul de căutare Firefox.

Alex Miller, din Willow Glen, a descoperit o eroare de securitate serioasă in motorul de căutare Firefox. Copilul s-a apucat de căutat eroarea abia după ce Mozilla a ridicat recompensa de la 500 la 3.000 de dolari.

O practică populară

Companiile din IT oferă deseori recompense celor care semnalează anumite erori, iar cei care caștigă bani din acest tip de ocupație se numesc "vanători de erori" (bug hunters).

Ca și Alex, un vanător nu se apucă de căutat erori decat dacă recompensa este importantă, intrucat, această activitate, poate dura și cateva săptămani bune de muncă.

"Acum cateva luni am mărit suma de bani la 3.000 de dolari, pentru a arăta schimbările din economie care s-au produs de la inițierea programului", a spus Brandon Sterne, managerul programului de securitate de la Mozilla.

Cum a descoperit eroarea

Elevul de clasa a VII-a folosea Firefox și inainte de a vedea recompensa, dar suma de 3000 de dolari l-a determinat să ia in serios provocarea companiei Mozilla. Timp de 90 de minute pe zi timp de 10 zile, Alex a căutat eroarea, iar la final a descoperit o greșeală in memoria programului. Mozilla depinde de astfel de oameni pentru a supraviețui. Nu trebuie să fii un copil genial de 12 ani ca să faci acest lucru", a adăugat Sterne.

Alex este autodidact

Mama băiatului spune că lui Alex ii place să invețe singur cum să facă anumite lucruri.

De asemenea, mama băiatului spune că Alex nu pierde timpul jucandu-se pe calculator, iar ceea ce face el este să invețe. Se mandrește cu faptul că a reușit să construiască un robot "mortal" la o Olimpiadă de Științe.

Pană nu s-a dus la școală cu o copie a cecului de la Mozilla, Alex a spus că prietenii nu l-au crezut cand le-... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro