Un "computer" vechi de 2.000 de ani era folosit de greci ca sa inteleaga Universul

Un

Totusi, e din nou de actualitate, pentru ca se implinesc 115 ani de cand a inceput sa-i pese cuiva de el si a incercat sa-l inteleaga.

acum 67 luni (17 May 2017)

Totusi, e din nou de actualitate, pentru ca se implinesc 115 ani de cand a inceput sa-i pese cuiva de el si a incercat sa-l inteleaga.

Cercetatori au folosit diverse tehnici (raze-X si procesare computerizata) pentru a intelege mecanismele dupa care functiona Antikythera si pentru a o reconstrui la valoarea ei de alta data (cercetatorii aproximeaza ca inventia dateaza din perioada anilor 200-70 i.Hr).

Pe vremea cand era functional, avea 30 de elemente care formau un mecanism cu ajutorul caruia astronomi din Antichitate cercetau Soarele, Luna, eclipsele, planetele si intreaga organizare a Universului.

Scanarile realizate de cercetatori au scos in evidenta o inscriptie care ar juca rolul unei etichete care ofera explicatii cu privire la functionarea dispozitivului. Mai mult, pe aceasta se ofera o serie de detalii referitor la culoarea eclipselor (detalii care atunci erau folosite pentru a realiza predictii astronomice). Cercetatorii nu au aflat inca cert care era scopul calculatorului antic sau cine se folosea de el si, probabil, ca nici nu vom afla aceste lucruri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro