Un cercetator roman a inventat aplicatia care identifica certurile de pe net

Un cercetator roman a inventat aplicatia care identifica certurile de pe net

ObViz a fost fondat de Claudiu Musat, post doctorand la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne in cadrul laboratorului de inteligenta artificiala. Potrivit echipei de la Lausanne, ObViz poate fi integrat de publisheri, de companii de media, pentru a vedea care sunt opiniile despre un anumit subiect si cum se schimba ele.

acum 59 luni (13 May 2015)

ObViz a fost fondat de Claudiu Musat, post doctorand la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne in cadrul laboratorului de inteligenta artificiala.

Platforma ObViz are la baza tehnologii de inteligenta artificiala care identifica automat opiniile divergente dintr-o anumita controversa. ObViz a fost primul din 29 de proiecte din 15 tari.

Votul juriului a fost unanim pentru proiectul elvetian, coordonat de Musat. Problema internetului este ca are foarte multe informatii, dar acestea nu sunt structurate si sunt foarte greu de inteles. Cititorul primeste apoi un rezumat mai usor de inteles, cu argumente pro si contra. Practic utilizatorii pot afla opinii din ambele tabere, lucru pe care nu-l pot face mereu pe internet, unde feed-ul de Facebook le serveste, de multe ori, informatii doar despre o anumita parte a disputei.

Potrivit echipei de la Lausanne, ObViz poate fi integrat de publisheri, de companii de media, pentru a vedea care sunt opiniile despre un anumit subiect si cum se schimba ele. Astfel, jurnalistii pot crea articole cu puncte de vedere mai echilibrate, despre care studiile au aratat ca atrag mai mult utilizatorii.

Claudiu Cristian Musat a terminat doctoratul sau in 2011, la Politehnica din Bucuresti, la facultatea de Computer Science. Teza lui de doctorat a fost "Analiza opiniilor implicite in textele economice".

In momentul de fata este cercetator asociat la EPFL din Lausanne, in laboratorul de Inteligenta Artificiala. Cercetarile lor se concentreaza pe minarea opiniilor si extragerea sentimentelor din analize de retele sociale si masini de virtualizare.

Inainte de acest lucru, Claudiu Musat a lucrat cinci ani la Bitdefender, in tehnologii anti spam, iar cariera si-a pornit-o in 2004 la aceeasi companie, ca programator. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro