Un celebru scriitor italian vine la Bucuresti sa-si intalneasca admiratorii

Un celebru scriitor italian vine la Bucuresti sa-si intalneasca admiratorii

Evenimentele sunt organizate de editura Humanitas Fiction si de Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, cu prilejul anului aniversar "Raftul Denisei - 10 ani". Accesul la evenimentul din libraria Humanitas de la Cismigiu se face in baza unei rezervari la numarul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 18 mai, ora 18.30.

acum 98 luni (16 May 2016)

Alessandro Baricco, unul dintre cei mai cunoscuti si mai apreciati scriitori italieni contemporani, se intalneste cu publicul roman pe 17 si 18 mai 2016.

Evenimentele sunt organizate de editura Humanitas Fiction si de Institutul Italian de Cultura din Bucuresti, cu prilejul anului aniversar "Raftul Denisei - 10 ani".

Marti, 17 mai, ora 18.00, Alessandro Baricco va participa la o dezbatere la Institutul Italian de Cultura din Bucuresti (Aleea Alexandru nr.41) alaturi de directorul acestei institutii, domnul Ezio Peraro. Miercuri, 18 mai, ora 19.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu (Bld. Vor participa, alaturi de autor, Ezio Peraro, directorul Institutului Italian de Cultura din Bucuresti, Catalin Stefanescu, scriitor, realizator TV, Gabriela Lungu, traducatoarea romanului si Radu Paraschivescu, scriitor, traducator si senior-editor Humanitas. Intalnirea va fi moderata de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.Seara se va incheia cu o sesiune de autografe. Accesul la evenimentul din libraria Humanitas de la Cismigiu se face in baza unei rezervari la numarul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 18 mai, ora 18.30. O poveste de iubire Cu magia, delicatetea si virtuozitatea dintotdeauna ale artei sale, Alessandro Baricco propune in "Mireasa tanara" o neobisnuita poveste de dragoste, intre doi tineri meniti unul altuia inca din copilarie, recreind in acelasi timp o lume gata sa se naruie. Alaturi de ea, in centrul naratiunii lui Baricco traieste un personaj colectiv, Familia Fiului, cu figuri paradoxale, de un pitoresc rar intalnit, din randul carora se detaseaza Unchiul si servitorul Modesto. La rastimpuri insa, isi face aparitia un personaj improbabil si surprinzator: naratorul, ale carui nelinisti se materializeaza in povestea insasi, conferind cartii aura reflectiei asupra meseriei de a scrie. A debutat in literatura in 1991 cu romanul "C... Citeste intreg articolul pe evz.ro