Un camion cu militari a cazut intr-o rapa. A fost declansat planul rosu de interventie. O persoana a murit, noua au fost duse la spital, iar alte doua sunt incarcerate. Ministrul Apararii este la locul incidentului. Florian Bodog: Victimele sunt constiente

00.05: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca motorul camionului a cazut peste doi militari, fiind vorba despre care mai sunt incarcerati la aceasta ora, ea precizand ca deocamdata echipele de interventie pot vedea doar picioarele acestora. Mihai Tudose a mai spus ca este in legatura permanenta cu ministrul Apararii, care se ocupa sa anunte familiile victimelor, dar si cu ministrul Sanatatii, caruia i-a cerut ca toate spitalele la care vor fi duse victimele sa aiba rezerve de sange si tot ce este necesar. 23.20: Zece militari de la Batalionul de vanatori de munte de la Campulung Muscel au fost scosi din camionul rasturnat intr-o prapastie in judetul Arges de catre echipele de descarcerare.

acum 62 luni (30 Jun 2017)

UPDATE 00.23: Potrivit unor surse locale, citate de News.ro, ceilalti doi militari ramasi incarcerati in camion ar fi fost declarati decedati.

"Victimele care au ajuns la spital sunt constiente si stabile", a spus Florian Bodog, insa a explicat ca nu se stie care este starea de sanatate a persoanelor incarcerate.

00.05: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat ca motorul camionului a cazut peste doi militari, fiind vorba despre care mai sunt incarcerati la aceasta ora, ea precizand ca deocamdata echipele de interventie pot vedea doar picioarele acestora.

"Mai sunt doua persoane incarcerate, se lucreaza in acest moment pentru descarcerare, dar nu putem decat sa vedem picioarele celor incarcerati.

Ea a mai declarat ca motorul camionului a cazut peste cei doi militari pentru care acum se intervine. Restul au nevoie de interventii", a spus premierul Mihai Tudose, la Digi24.

23.50: Premierul Mihai Tudose a declarat, joi seara, la Realitatea TV, ca a cerut ca spitalele la care vor fi aduse victimele sa aiba asigurate rezerve de sange si tot ce este nevoie. Totodata, el a afirmat ca este inadmisibil sa nu poata fi facute zboruri pe timp de noapte cu elicoptere SMURD.

Potrivit premierului, planul rosu a fost activat la trei minute de la primirea apelului la 112. La scurt timp, a fost constituita o Celula de criza la Ministerul de Interne.

Mihai Tudose a mai spus ca este in legatura permanenta cu ministrul Apararii, care se ocupa sa anunte familiile victimelor, dar si cu ministrul Sanatatii, caruia i-a cerut ca toate spitalele la care vor fi duse victimele sa aiba rezerve de sange si tot ce este necesar.

"Din pacate, nu inteleg de ce dupa 27 de ani nu putem efectua zbor pe timp de noapte, maine vom verifica.

"Doua victime sunt incarcerate, posibil decedate, inca nu se stie pentru ca nu au reusit sa ii scoata.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat, pentru Med... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro