Un calau din Indonezia dezvaluie ce inseamna sa ucizi legal un om: "Sa apesi pe tragaci e cea mai usoara parte"

Un calau din Indonezia dezvaluie ce inseamna sa ucizi legal un om:

Si asta pentru ca sarcina lor e sa mearga cu ei, sa-i lege, sa-i dezlege si tot asa pana cand nu mai sunt", spune politistul care a dorit sa ramana anonim si care face parte dintr-o parte a corpului de politie indonezian cunoscut sub numele de Brigada Mobile ("Brimob"). Cursuri de asistenta psihologica pentru calai Dupa ce sunt partasi ai unui astfel de moment sumbru, politistii sunt nevoiti sa urmeze cursuri de indrumare spirituala si asistenta psihologica timp de trei zile, mai ales cei care participa la executii mai mult de doua ori.

acum 95 luni (7 Mar 2015)

In vreme ce Indonezia se pregateste sa execute pana la 11 de prizonieri, inclusiv doi australieni, un brazilian si un nigeriann, in tot acest vacarm international, lumina reflectoarelor a fost pusa pe utilizarea pedepsei cu moartea in tara. Exista zeci de prizonieri condamnati la moarte, iar autoritatile din Guvern au declarat ca nu vor avea nicio mila pentru cei condamnati pentru infractiuni cu droguri.

Jurnalistii de la The Guardian au vorbit cu un ofiter de politie, membru in plutonul de executie care functioneaza in inchisoarea de pe insula Nusa Kambangan. Calaul trebuie sa lege cu o sfoara groasa mainile si picioarele in forma de cruce. "Detinutii sunt impacati cu soarta lor, ca si cum ea ar fi fost scrisa in palmele lor" Politistul a descris jurnalistilor de la The Guardian momentele negre a ceea ce el numeste "slujba". De regula, actul de executare are loc in jungla pe insula unde se afla si inchisoarea, Nusa Kambangan. O echipa se ocupa de escortarea si incatusarea detinutilor, iar a doua echipa este formata din plutonul de executie, mai spune politistul, care a fost in ambele tabere. El a mai spus ca detinutii pot, daca vor, sa li se acopere fata, inainte ca acestia sa fie legati si apoi executati.

Apoi, cu o franghie groasa, cunoscuta sub numele de "tambang Tali" in indoneziana, politistul le leaga mainile la spate prizonierilor si ii pune in genunchi, fara insa a schimba vreo vorba cu ei.

Oricum, mai crede el, ca, in timp ce ii conduce pe detinuti din celula la locul executiei, pare ca acestia sunt resemnati cu soarta lor, "ca si cum aceasta ar fi fost scrisa in linii pe palmele lor".

In final, cei din plutonul de executie apuca arma, trag si asteapta 10 minute. De multe ori nu e nevoie de mai multe de cinci pentru ca medicul sa anunte decesul. Si asta pentru ca sarcina lor e sa mearga cu ei, sa-i lege, sa-i dezlege si tot asa pana cand nu mai sunt", spune politistul car... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro