Un cal batut si abuzat a devenit "terapeut" pentru micutii cu dizabilitati si pentru copiii cu tulburari de comportament

Un cal batut si abuzat a devenit

Calul a fost primit de cei de la Horsemotion ca donatie din partea unor persoane inimoase care au salvat, practic, animalul de la taiere. Pe cat este de mare, nu este ca si cainele, nu are colt, nu este agresiv, nu intrusiv, ii permite copilului sa se apropie de el in ritmul lui.

acum 45 luni (17 Nov 2016)

Calul a fost primit de cei de la Horsemotion ca donatie din partea unor persoane inimoase care au salvat, practic, animalul de la taiere. Oli, cum il cheama, a fost un cal abuzat, batut, plin de cicatrici. A fost reabilitat de catre cei de le Horsemotion si pregatit pentru hipoterapie.

"Este foarte iubit de micuti, incepem incet incet sa-l folosim in hipoterapie. Se preteaza pentru acest timp de activitate. Mai ales pentru copiii cu tulburari de comportament, care fac multe prostii, putem face asa o analogie, cand lovesti pe cineva, poti lovi si cu cuvinte, rana se vindeca, dar uite ca ramane un semn. Putem sa facem multe povesti terapeutice, iar copiii sunt foarte impresionati", a spus Erika Weisz, care a pus pe picioare, in urma cu cinci ani, centrul Horsemotion. Calul a fost cumparat de la o familie de rromi care au vrut sa-l vanda pentru carne.

Oli este in varsta de aproximativ zece-unsprezece ani, insa nimeni nu stie varsta exacta, avand in vedere ca nu a avut niciodata acte. Calul apare in toate povestile, nu cred ca exista vreu copil care sa nu-si fi dorit sa fie printul pe calul alb sau printesa care sa fie luata pe cal. Este un animal mare, impunator, si din punct de vedere medicl are pasul cel mai asemanator cu al omului. In afara de sta, din puncte de vedere psihic, este un animal calm. Pe cat este de mare, nu este ca si cainele, nu are colt, nu este agresiv, nu intrusiv, ii permite copilului sa se apropie de el in ritmul lui. Multi parinti nici nu se asteptau ca copilul lor sa inceapa sa vorbeasca dupa doar doua-trei sedinte de hipoterapie.

In momentul de fata, in ferma celor de la Horsemotion sunt zece cai. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro