Un cadou de Craciun pentru cititorii nostri. "Romania libera" iti ofera o calatorie spectaculoasa prin cultura lumii

Pamantul si locuitorii sai au lasat lumii moderne adevarate comori ale patrimoniului natural si cultural, de la padurile tropicale din Brazilia, muntii vulcanici din Rusia si sanctuarele pline de -animale salbatice din Africa la monumentele budiste din Asia, piramidele din Egipt, faimoasele orase italiene si catedralele din Franta. Europa-Asia - Fiind situat asa de aproape de Tara Sfanta, era inevitabil ca Cipru sa fie unul dintre primele teritorii care sa primeasca invatatura crestina, si astfel a devenit un loc de refugiu pentru crestinii -persecutati si un adapost sigur pentru comorile artistice amenintate de iconoclastie.

acum 73 luni (21 Dec 2016)

Vineri, 23 decembrie, RL Weekend Plus apare pe piata impreuna cu o carte din colectia "100 de minuni ale artei si arhitecturii".

Pamantul si locuitorii sai au lasat lumii moderne adevarate comori ale patrimoniului natural si cultural, de la padurile tropicale din Brazilia, muntii vulcanici din Rusia si sanctuarele pline de -animale salbatice din Africa la monumentele budiste din Asia, piramidele din Egipt, faimoasele orase italiene si catedralele din Franta. "Romania libera" va prezinta cele 100 de minuni ale artei si arhitecturii din acest patrimoniu.

Vineri, 23 decembrie, cei care cumpara RL Weekend Plus, dar si abonatii nostri vor primi una dintre cartile din colectia "100 de minuni ale artei si arhitecturii".

Europa I - Din cele aproximativ 400 de situri inscrise in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, mai mult de jumatate sunt localizate in Lumea Veche.

Europa II - Spania este pe primul loc in Europa, impreuna cu Italia, pentru cel mai mare numar de situri arhitectonice, si se poate lauda cu stimulentul extraordinar oferit de arhitectura islamica, precum si, mai recent, de creatiile minunate ale geniului lui Gaudi. In lista Patrimoniului Mondial UNESCO exista o serie de locuri a caror "valoare universala deosebita" este atat de importanta incat protejarea lor nu este doar responsabilitatea unei singure natiuni.

Europa III - Datorita unui culoar secret care unea apartamentele reginei cu cele ale regelui, pe 6 octombrie 1789, Maria-Antoaneta a reusit sa scape de multimea furioasa, dar salvarea a fost de scurta durata.

Europa IV - In primele secole de existenta a -Romei, "Ager vaticanus" era o zona de periferie ce cuprindea aria dintre raul Tibru si dea-lurile Vaticanului, pana la podul Milvius, la nord, si intregul deal Gianicolo la sud.

Europa-Asia - Fiind situat asa de aproape de Tara Sfanta, era inevitabil ca Cipru sa fie unul dintre primele teritorii care sa primeasca invatatura crestina, si astfel... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro