Un britanic rapit de Armata Islamului a fost eliberat

Un britanic rapit de Armata Islamului a fost eliberat

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI in Siria, dupa jurnalistii americani James Foley (19 august) si Steven Sotloff (2 septembrie), precum si britanicul David Haines (13 septembrie). Citeste si: Teroristii care l-au rapit si executat pe ostaticul francez au fost identificati, anunta Algeria Militantii islamisti care l-au rapit pe cetateanul francez decapitat in Algeria au fost identificati, anunta ministrul algerian al Justitiei, Tayeb Louh, citat de AFP.

acum 100 luni (5 Oct 2014)

David Bolam "este in securitate si are o stare a sanatatii buna". Problema lipsei de reactie a autoritatilor britanice a fost reprezentata de faptul ca inregistrare nu a putut fi autentificata din cauza lipsei de informatii.

In acea inregistrate, Bolam spunea: "Sunt un profesor britanic, starea mea de sanatate este buna pentru moment si sunt aici de o perioada foarte lunga de timp.

Cu o zi inainte de eliberarea lui Bolam, Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat executarea prin decapitare a ostaticului britanic Alan Henning, drept consecinta a atacurilor aeriene britanice contra SI in Irak, a anuntat vineri centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE.

O inregistrare video sub postata sub titlul "Un nou mesaj catre America si aliatii sai", realizata potrivit aceluiasi scenariu ca la executiile anterioare a alti trei occidentali, americani si un britanic, prezinta presupusa executie prin decapitare a lucratorului umanitar britanic Alan Henning. "Uciderea brutala a lui Alan Henning de catre Stat Islamic arata cat de barbari si respingatori sunt teroristii", a afirmat Cameron.

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI in Siria, dupa jurnalistii americani James Foley (19 august) si Steven Sotloff (2 septembrie), precum si britanicul David Haines (13 septembrie).

Citeste si:

Teroristii care l-au rapit si executat pe ostaticul francez au fost identificati, anunta Algeria

Militantii islamisti care l-au rapit pe cetateanul francez decapitat in Algeria au fost identificati, anunta ministrul algerian al Justitiei, Tayeb Louh, citat de AFP.

Ghidul celui de-al doilea jurnalist decapitat de Statul Islamic: "Am facut tot ce am putut ca sa-l salvez"

Ghidul jurnalistului american Steven Sotloff, decapitat de membrii gruparii Stat Islamic intr-o inregistrar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro