Un brailean a falsificat sute de bancnote cu imprimanta cumparata pentru activitatile scolare ale fiicei sale

Un brailean a falsificat sute de bancnote cu imprimanta cumparata pentru activitatile scolare ale fiicei sale

Falsificatorul distribuia banii contrafacuti prin intermediul persoanelor varsnice, carora le solicita sa ii schimbe bancnote false de valoare mare, de 50 sau 100 lei, in bancnote de 5 sau 10 lei, dar autentice.Alegandu-si victimele cu precautie si cautand sa efectueze schimbul de bani in zone unde nu existau camere de supraveghere, braileanul a reusit sa plaseze numeroase bancnote false, din martie 2015, pana in urma cu cateva zile, cand anchetatorii aflati pe urmele lui au reusit, intr-un final, sa il depisteze si sa il retina.

acum 86 luni (28 Mar 2016)

Falsificatorul distribuia banii contrafacuti prin intermediul persoanelor varsnice, carora le solicita sa ii schimbe bancnote false de valoare mare, de 50 sau 100 lei, in bancnote de 5 sau 10 lei, dar autentice.Alegandu-si victimele cu precautie si cautand sa efectueze schimbul de bani in zone unde nu existau camere de supraveghere, braileanul a reusit sa plaseze numeroase bancnote false, din martie 2015, pana in urma cu cateva zile, cand anchetatorii aflati pe urmele lui au reusit, intr-un final, sa il depisteze si sa il retina. Initial, acesta a folosit imprimanta pentru printarea unor fotografii de familie, respectiv unor documente scolare folosite de fiica sa. Dupa cateva saptamani, observand ca documentele imprimate sunt de buna calitate, suspectului i-a venit ideea de a falsifica bancnote si de a le pune in circulatie.

"Pentru a dobandi cunostinte in vederea realizarii planului infractional, inculpatul a cautat pe diverse site-uri de internet filmari postate de alte persoane, in care era descrisa modalitatea in care pot fi falsificate bancnote prin intermediul unei imprimante. Intamplator sau nu, dupa ce acesta si-a inceput activitatea, anchetatorii braileni au inregistrat zeci de cazuri de falsificare de moneda. Tudorel, este de evidentiat faptul ca, din luna iulie 2015 si pana in prezent, la nivelul structurii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate au fost inregistrate un numar de 53 de dosare penale avand ca obiect falsificarea de moneda, respectiv punerea in circulatie de valori falsificate, in care s-a constatat un mod de operare similar cu cel din prezenta cauza", precizeaza procurorii. Acesta a fost prins in flagrant, pe data de 17 martie a.c., langa Piata Halelor, din municipiul Braila,in timp ce incerca sa schimbe o bancnota de 100 lei, cu altele de valoare mai mica, dar autentice. La perchezitia corporala, asupra suspectului s-au gasit o bancnota de 100 lei, patru de 50 lei si doua de 10 lei, toate f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro