Un bebelus a murit la Spitalul din Piatra Neamt, iar fratele sau geaman a fost transferat la Iasi. Medic: "Este infectie nosocomiala, cu Klebsiella"

Un bebelus a murit la Spitalul din Piatra Neamt, iar fratele sau geaman a fost transferat la Iasi. Medic:

Legat de infectia cu Klebsiella, managerul SJU Piatra Neamt a sustinut ca in saptamana in care s-au nascut gemenii DSP a facut un control, iar rezultatele au aratat ca nu exista "niciun fel de incarcatura bacteriana": "In saptamana in care s-au nascut cei doi copii s-a facut un control incrucisat al DSP, iar in probele care au fost luate nu s-a evidentiat niciun fel de incarcatura bacteriana".

acum 86 luni (24 Jul 2016)

"Copilul adus de la Neamt are Klebsiella, este o infectie nosocomiala. Cei doi bebelusi gemeni au fost nascuti prematur la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt, in 9 iulie, in urma unei operatii de cezariana.

"In ziua a noua de viata, la nou-nascutul care a decedat, brusc se instaleaza paloare, marmorarea tegumentelor, hipotonie generalizata, refuzul alimentatiei cu degradarea rapida a parametrilor vitali. In cursul zilei de 17 iulie, s-a recoltat hemocultura, care a evidentiat prezenta de enterobacter. La necropsia efectuata la 24 de ore de la deces nu s-a evidentiat focar de infectie. Dupa necropsie, la ora 14:10 (18 iulie) a fost anuntat DSP-ul, precum si SANIPID-ul", se arata intr-un referat al SJU Piatra Neamt, semnat de managerul Alexandru Juncu si citat de presa locala.

Conform presei locale, reprezentantii spitalului din Piatra Neamt au declarat ca, imediat dupa nastere, gemenii au fost pusi pe terapie intensiva in sectia de neonatologie, sub tratament de specialitate, respectiv pe antibioterapie de protectie. Medicii de la Piatra Neamt au precizat ca "terapia antibacteriana aplicata a fost pentru o infectie", scrie presa locala. In cele din urma, familia a reusit sa ia legatura cu un medic de la Spitalul de Pediatrie din Iasi, care a inlesnit transferul".

In foaia de observatie apare ca s-a solicitat transferul ambilor copii, iar cei din Iasi nu au putut accepta transferul si au mentionat ca nu sunt locuri. Al doilea copil a fost transferat la Iasi pentru ca s-a intervenit probabil la cineva de la clinica de neonatologie", a declarat managerul al SJU Piatra Neamt, Alexandru Juncu, citat de o publicatie locala.

In urme necropsiei bebelusului decedat, medicii au stabilit ca acesta a murit din cauza unor "focare hemoragice cerebrale", despre care reprezentantii Spitalului Judetean Piatra Neamt au spus ca sunt "destul de frecvente la copii nascuti prematur".

Legat de infectia cu Klebs... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro