Un batran de 101 ani, salvat miraculos de sub daramaturile casei la o saptamana dupa cutremurul din Nepal

Un batran de 101 ani, salvat miraculos de sub daramaturile casei la o saptamana dupa cutremurul din Nepal

Batranul de peste 100 de ani a fost salvat de echipe nepaleze si japoneze in satul Kimtang, a declarat Arun Kumar Singh, un oficial al politiei locale, citat de AFP. Doi dintre ei erau ingropati sub o casa cu pereti de pamant, care s-a prabusit, iar al treilea a fost scos de sub pamant, unde a fost ingropat de o alunecare de teren provocata de cutremur.

acum 65 luni (3 May 2015)

Batranul de peste 100 de ani a fost salvat de echipe nepaleze si japoneze in satul Kimtang, a declarat Arun Kumar Singh, un oficial al politiei locale, citat de AFP. El a fost salvat din casa sa de pamant, care s-a surpat in timpul cutremurului.

Batranul nu putea sa vorbeasca, timp de aproape opt zile a fost prins sub daramaturile casei sale din satul Kimtang. Un politist din districtul Sindhupalchowk (nord), Ram Bahadur Nepali, a declarat DPA ca doua femei si un barbat au fost gasiti de salvatori in satul Kerabari, in zona Syauli, si au fost evacuati la un spital local, la opt zile de la cutremur. Doi dintre ei erau ingropati sub o casa cu pereti de pamant, care s-a prabusit, iar al treilea a fost scos de sub pamant, unde a fost ingropat de o alunecare de teren provocata de cutremur. Putinii supravietuitori ai tragediei aduc o raza de speranta Nepalului, care depune eforturi sa ajute mii de persoane ramase fara locuinte in urma puternicului cutremur de saptamana trecuta si sa ofere ingrijiri numeroaselor persoane ranite. Una dintre cele mai urgente probleme este furnizarea de corturi persoanelor ramase fara adapost dupa seismul cu magnitudinea de 7,8 care a distrus sau avariat puternic peste 300.000 de locuinte. Guvernul a distribuit peste 47.000 de corturi, dar estimeaza ca are nevoie de alte aproximativ 400.000, a subliniat oficialul. El a confirmat de asemenea bilantul de 7.040 de morti, in contextul in care lucratori umanitari sapa si scot in continuare victime dintre daramaturi, in zona rurala. Peste 130.000 de politisti si militari au fost mobilizati sa ajute in cadrul acestui efort, potrivit unor agentii guvernamentale. Serviciile au fost restabilite in capitala nepaleza duminica, dupa o saptamana de temeri si insecuritate de la cutremur, o perioada in care au avut loc numeroase replici. Numerosi locuitori din Kathmandu instalati in corturi, in parcuri si de-a lungul drumurilor, din cauza fricii fata de replici, s-au intors in case. Insa ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro