Un barbat a intrerupt discursul lui Emil Boc, strigandu-i in maghiara "Rusine". Cum a raspuns primarul Clujului

Un barbat a intrerupt discursul lui Emil Boc, strigandu-i in maghiara

Barbatul care avea asupra sa un steag cu denumirea municipiului Cluj-Napoca in trei limbi, romana, maghiara si germana - "Cluj, Kolozsvar, Klausenburg" - a intrerupt discursul primarului Emil Boc, rostit pe scena, la ceremonia de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni care a avut loc la placuta comemorativa a poetului Petofi Sandor, si i-a strigat, de mai multe ori, in limba maghiara, "Sa iti fie rusine, Emil Boc", transmite Mediafax.

acum 55 luni (15 Mar 2016)

Barbatul care avea asupra sa un steag cu denumirea municipiului Cluj-Napoca in trei limbi, romana, maghiara si germana - "Cluj, Kolozsvar, Klausenburg" - a intrerupt discursul primarului Emil Boc, rostit pe scena, la ceremonia de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni care a avut loc la placuta comemorativa a poetului Petofi Sandor, si i-a strigat, de mai multe ori, in limba maghiara, "Sa iti fie rusine, Emil Boc", transmite Mediafax. Asta inseamna ca putem sa avem un dialog oriunde si oricand si nu il voi refuza niciodata, dar sa intelegem ca doar punand accent pe lucrurile care ne unesc, vom putea merge impreuna.

Barbatul a declarat, ulterior, ca este nemultumit de faptul ca Emil Boc nu respecta multiculturalitatea orasului. Ar trebui sa si fie multiculturalitate cu adevarat, nu doar sa aruncam cu cuvintele, asa cum face Emil Boc", a spus barbatul.

La ceremonia de depunere de coroane de flori la placuta comemorativa a lui Petofi Sandor si discursuri au participat circa o mie de persoane, manifestarea incheindu-se cu intonarea imnului Ungariei de catre cei prezenti. De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcata, in fiecare an, in majoritatea localitatilor din Transilvania, sunt comemorati eroii din timpul Revolutiei Ungare de la 1848-1849. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro