Un baiat de 12 ani se pregateste sa urce pe unul din cele mai inalte varfuri din lume

Un baiat de 12 ani se pregateste sa urce pe unul din cele mai inalte varfuri din lume

In 7 ore proaspatul recordman european a parcurs o diferenta de nivel de 1542 m in conditii de strat de 10 cm de zapada proaspata, ceata si vizibilitate foarte scazuta. Este nevoie de cateva zile de aclimatizare inainte de ascensiune deoarece altitudinea este una foarte mare. El va pleca in expeditie alaturi de tatal sau si de Ovidiu Popescu, de la Clubul Montan Altitudine din Rasnov. Si-a propus sa inceapa doua circuite extreme de dificile: Seven Summits (escaladarea celor ina inalte varfuri de pe fiecare continent) si Seven Volcanoes (escaladarea celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent).

acum 42 luni (30 Dec 2016)

Erik Gulacsi este un alpinist profesionist desi are doar 12 ani. Iubeste muntele cu toata fiinta luni si de cand a inceput sa mearga i-a placut sa ajung pe cele mai inalte culmi. Practica alpinismul de la varsta de opt ani. A fost incurajat de tatal lui si el mare iubitor de munte si natura. "Totul a inceput cu iesiri de weekend pe Tampa si Postavarul cand Erik avea 8 ani. In fiecare weekend mergeam cu el si cu fiica mai mare Karla, iar in timp totul e devenit mult mai serios" spune Bela Gulacsi, tatal lui Erik.

Cunoaste ca in palma Carpatii Romaniei

In doar patru ani Erik a atins un nivel urias de performanta. A reusit sa escaledeze cele mai inalte varfuri din Romania desi este doar un copil de scoala generala. Fiicele sale Dop Geta Popescu si Crina Coco Popescu sunt deja celebre si au multiple recorduri mondiale la activ. Erik a devenit si el membru al Clubului Altitudine din Rasnov si este si membru al Federatiei Romane de Escalada. Cautam profesionisti care sa ofere ture de iarna. Dar nu aveam experienta de iarna si ne doream mult sa vedem culmile montane si in sezonul rece. Avusesem si experiente mai neplacute cu oameni neseriosi, dar cu Ovidiu totul a fost perfect", mai spuen Bela Gulacsi. " Practic alpinismul de placere. Pe munte vezi oameni fericiti este o alta lume, mai ales acum cand toata lumea este focusata pe munca. Este un sport extraordinar, ai ocazia sa vezi peisaje si locuri superbe, sa ramai cu amintiri de nepretuit.

Erik este acum membru la Clubul Montan Altitudine din Rasnov, un club mereu in cautare de talente. Unii dintre ei sunt cu adevarat talentasi, cum este si Erik care este deja la un nivel profesionist", a spus Ovidiu Popescu, initiatorul Clubului Montan Altitudine.

Record european in palmares

Erik a reusit sa ajunga in august 2016 pe varful Elbrus la 5.642 de metri altitudine, devenind cel mai tanar baiat din Europa ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro