Un avion militar s-a prabusit dupa ce a participat la parada militara de Ziua Nationala a Spaniei

Un avion militar s-a prabusit dupa ce a participat la parada militara de Ziua Nationala a Spaniei

Aparatul este unul dintre cele patru de acest tip care au participat la parada de la Madrid, a precizat purtatorul de cuvant. Premierul spaniol Mariano Rajoy si regele Felipe al VI-lea au fost prezenti la parada militara traditionala din centrul Madridului, unde drapelul spaniol a fost arborat la balcoane si ferestre de catre sustinatorii unitatii si oponentii independentei Cataloniei.

acum 26 luni (12 Oct 2017)

"Pot sa confirm ca un avion s-a prabusit", a declarat purtatorul de cuvant ministerului spaniol al Apararii. Potrivit agentiilor spaniole de stiri, avionul s-a prabusit langa baza aeriana Los Llanos din apropierea orasului Albacete, la 300 km sud-est de capitala Madrid. Aparatul este unul dintre cele patru de acest tip care au participat la parada de la Madrid, a precizat purtatorul de cuvant. In zona se afla pompieri si echipaje ale serviciilor de urgenta, dar deocamdata nu este clar daca sunt victime.

Spania si-a sarbatorit, joi, printr-o parada militara Ziua Nationala, simbol al unitatii tarii astazi amenintata de criza secesionista dintre Catalonia si Madrid. Premierul spaniol Mariano Rajoy si regele Felipe al VI-lea au fost prezenti la parada militara traditionala din centrul Madridului, unde drapelul spaniol a fost arborat la balcoane si ferestre de catre sustinatorii unitatii si oponentii independentei Cataloniei. Fortele armate spaniole au defilat pe bulevardul Paseo de la Castellana din Madrid, pentru a marca reunificarea Spaniei si ziua in care Cristofor Columb a sosit pentru prima oara in cele doua Americi, in 1492. La ceremoniile de la Madrid au participat toti presedintii comunitatilor autonome spaniole, cu exceptia celor din Euskadi, Navarra si Catalonia. Desi reprezentantii fortelor armate ale Spaniei au negat in mod categoric orice legatura cu evenimentele politice aflate in desfasurare, marsurile militare din acest an au fost mai extinse ca dimensiune, fiind organizate pentru prima data in ultimii sapte ani intr-una dintre cele mai emblematice locuri ale Madridului, Paseo de la Castellana. Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a acordat miercuri seara guvernului Cataloniei, condus de Carles Puigdemont, un termen de cinci zile pentru a clarifica daca a proclamat sau nu independenta. Daca Guvernul de la Barcelona isi va mentine pozitia, Madridul va putea activa Articolul 155 al Constitutiei Spaniei, care prevede posibilitatea suspendarii autonomiei... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro