Un atac informatic fara precedent provoaca ingrijorare in intreaga lume

Un atac informatic fara precedent provoaca ingrijorare in intreaga lume

Atacatorii exploateaza, se pare, o bresa in sistemele de operare Windows descoperita ca urmare a divulgarii unor documente piratate de la Agentia Nationala de Securitate (NSA) a Statelor Unite. "Am constatat peste 75.000 de atacuri in 99 de tari", a precizat aseara, in jurul orei 20.00 GMT (23.00 ora Romaniei), Jakub Kroustek, de la compania de securitate informatica Avast.

acum 62 luni (13 May 2017)

Atacatorii exploateaza, se pare, o bresa in sistemele de operare Windows descoperita ca urmare a divulgarii unor documente piratate de la Agentia Nationala de Securitate (NSA) a Statelor Unite. red.) am asistat la o serie de atacuri cibernetice impotriva a mii de organizatii si persoane fizice din zeci de tari", a anuntat intr-un comunicat agentia britanica de securitate cibernetica NCSC.

Potrivit Departamentului american de Interne, este vorba de infectarea computerelor cu "un virus de rascumparare".

Acest val de atacuri informatice la "scara mondiala" genereaza ingrijorari in randul unor experti in securitate.

"Am constatat peste 75.000 de atacuri in 99 de tari", a precizat aseara, in jurul orei 20.00 GMT (23.00 ora Romaniei), Jakub Kroustek, de la compania de securitate informatica Avast.

Forcepoint Security Labs, o alta companie de securitate, evoca la randul ei "o campanie majora de difuzare de e-mailuri infectate".

Organizatii si autoritati publice din Marea Britanice (sistemul de sanatate), Spania, Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Mexic, Rusia (Ministerul de Interne), Statele Unite (serviciul FedEx) etc. Romania este de asemenea vizata de atac, fiind a noua tara cea mai expusa acestui virus. Dacia-Renault este vizata de atac, anunti Digi TV, informatie confirmata de grupul auto.

Atacatorii cer 300 de dolari in bitcoini pentru recapatarea accesului la fisiere.

Acum cateva luni, Microsoft a anuntat un set de masuri pentru repararea acestei brese, dar numerosi utilizatori inca nu l-au actualizat.

Potrivit Europol, acest atac cibernetic este de un "nivel fara precedent". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro