Un atac cibernetic de mare amploare a fost lansat simultan, de pe calculatoare din 30 de tari, asupra unor banci din Rusia

Un atac cibernetic de amploare, care a fost lansat de pe mii de calculatoare piratate in peste 30 de țări, vizează mai multe mari bănci din Rusia, relatează joi AFP citată de Agerpres. Aceste operațiuni au constat in lansarea a 660.000 de cereri de accesare pe secundă de pe o rețea de computere piratate fără știința proprietarilor lor (''botnet'') care conțin peste 24.000 de calculatoare in 30 de țări din care majoritatea se află in SUA, India, Taiwan și Israel, a adăugat aceeași sursă.

acum 73 luni (10 Nov 2016)

Un atac cibernetic de amploare, care a fost lansat de pe mii de calculatoare piratate in peste 30 de țări, vizează mai multe mari bănci din Rusia, relatează joi AFP citată de Agerpres.

Potrivit Kaspersky, atacuri ''complexe'' de tipul DDoS care constau in tentativa de a face un server indisponibil suprasolicitandu-l cu cereri de accesare au inceput marți, la ora 13.00 GMT și continuau joi. Cu o durată medie de o oră dar putand atinge și aproape 12 ore, acestea au afectat ''site-urile de internet a cel puțin cinci instituții financiare care se află printre primele zece'' rusești, a precizat societatea intr-un comunicat.

Aceste operațiuni au constat in lansarea a 660.000 de cereri de accesare pe secundă de pe o rețea de computere piratate fără știința proprietarilor lor (''botnet'') care conțin peste 24.000 de calculatoare in 30 de țări din care majoritatea se află in SUA, India, Taiwan și Israel, a adăugat aceeași sursă.

La solicitarea AFP, Banca centrală din Rusia a confirmat că a identificat ''atacuri asupra unei serii de mari bănci'' comise in special de pe dispozitive conectate, care nu au blocat insă accesul clienților la servicii.

Unul dintre responsabilii Sberbank, Stanislav Kuznețov, a precizat că grupul a suferit 68 de atacuri de acest tip in 2016 și că ultimul a fost unul dintre cele mai importante, dar ''u cel mai puternic''.

Kaspersky a reamintit că atacurile de tip DDoS constituie ''unul dintre instrumentele cele mai răspandite utilizate de răufăcători pentru a ataca firmele''. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro