Un argesean a pus pe jar o comuna dupa ce si-a dat foc la casa de doua ori intr-o luna: "Aia de sus ma pun sa dau foc"

Un argesean a pus pe jar o comuna dupa ce si-a dat foc la casa de doua ori intr-o luna:

A venit acasa, a stat cuminte cateva zile, iar joi, pe 1 decembrie, s-a dus la o vecina si a pus-o sa dea telefon la pompieri, ca el da iar foc la casa. Se plimba numai cu taxiul, de la Bascov, la Curtea de Arges si prin imprejurimi, cu muzica la maxim.

acum 66 luni (4 Dec 2016)

Atunci, barbatul a fost internat la Psihiatrie, de unde rudele l-au scos, recent, pe semnatura.

"Nu este intreg la minte. Pe 1 noiembrie a fost internat, pentru trei saptamani, la Vedea, la Psihiatrie, dupa ce a mai facut o treaba ca asta. Daduse foc la un grajd. A venit acasa, a stat cuminte cateva zile, iar joi, pe 1 decembrie, s-a dus la o vecina si a pus-o sa dea telefon la pompieri, ca el da iar foc la casa. Nevasta-mea a aflat si a sunat speriata dupa mine, care eram la un taiat de porc: "Vino repede, ca ala da iar foc la casa si, Domne-fereste, se extinde!". M-am dus la el si l-am intrebat: . Tot spune ca aude niste voci de la o vreme", povesteste, sub protectia anonimatului, unul dintre vecini.Localnicii, terorizati de spaima, pun faptele barbatului pe seama depresiei suferite dupa divort, cand sotia si cei trei copii s-au mutat la Pitesti.

"El avusese un apartament la bloc, in Bascov, luat de parintii lui. Se plimba numai cu taxiul, de la Bascov, la Curtea de Arges si prin imprejurimi, cu muzica la maxim. Cred ca asta a contat mult, dar si faptul ca el a avut probleme de-astea in familie. Cred ca e ereditar, fiindca si frati-su a stat internat pe la Vedea ani de zile. Parintii lui, tot asa, cam nu la locul lor, strabunicii, la fel", mai spune vecinul.

Dupa ce sambata a dat declaratii la Politia Bascov, barbatul s-a intors acasa, spre disperarea vecinilor care, din clipa in clipa se asteapta sa faca un alt gest necugetat. "Politistii l-au dus la Spitalul Judetean, la Psihiatrie, dar degeaba. Te gandesti ca ai muncit o viata si vine unu' si-ti arunca o sticla aprinsa pe geam, de-ti distruge casa. Oamenii sunt speriati ca face prostii si normal ca se tem pentru agoniseala lor. Omul era la Politie, dadea declaratie, tocmai de frica a ceea ce ar putea sa i se intample", a declarat, pentru Adevarul, Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro