Un american a pacalit moartea, la Istanbul, in noaptea de Revelion. Telefonul mobil l-a salvat de gloantele ucigase | FOTO + VIDEO

Un om de afaceri din statul american Delaware a scăpat de moarte, in noaptea de Anul Nou, cand un bărbat inarmat a deschis focul intr-un club din Istanbul, făcand 39 de morți. Opt suspecți, reținuți la Istanbul Opt persoane au fost reținute, luni, și plasate in detenție la Istanbul in cadrul anchetei privind carnagiul comis in noaptea de Anul Nou și revendicat de ISIS, a anunțat agenția de presă Dogan. Arestările de luni sunt primele in legătură cu atacul survenit intr-un club din Istanbul in noaptea de revelion, atentat in care au fost ucise 39 de persoane, inclusiv cetățeni străini. Atacatorul a ucis și un ofițer de poliție turc, in varstă de 22 de ani, și un angajat al unei agenții de turism, in varstă de 47 de ani, care se aflau in fața clubului. Turcia, marcată de o serie de atacuri teroriste in 2016 Anul trecut, Turcia a fost marcată de mai mult de 30 de episoade violente. In 10 decembrie, o mașină a explodat in apropiere de stadionul Besiktas cauzand moartea a 44 de persoane, dintre care majoritatea ofițeri de poliție, și peste 150 de răniți.

acum 88 luni (3 Jan 2017)

Un om de afaceri din statul american Delaware a scăpat de moarte, in noaptea de Anul Nou, cand un bărbat inarmat a deschis focul intr-un club din Istanbul, făcand 39 de morți. Jacob Raak, in varstă de 35 de ani, a fost salvat de telefonul său mobil, pe care il avea in buzunar, notează Daily Mail.

Bărbatul, care deține o mică afacere in orașul Greenville din Delaware, se afla in Istanbul cu prietenii săi, pentru a sărbători Anul Nou, intr-un club din cartierul Ortaköy. Cu patru zile inainte, Jacob Reek iși sărătorise ziua de naștere, a povestit fratele bărbatului, Michael Raak, pentru NBC10.

El este una dintre zecile de persoane care au supraviețuit masacrului din clubul Reina. Cineva a spus că se trag focuri de armă, iar la inceput nu am crezut, pană cand atacatorul nu a inceput să deschidă focul la intamplare (...). In astfel de situații, trebuie să stai cat de calm poți. Chiar inainte de atac, Jacob Raak și-a sunat fratele, pe Michael, care locuiește in sudul Philadelphiei.

"Ne pregăteam de Anul Nou cand fratele meu m-a sunat", a povestit Michael Raak pentru NBC News, susținand, la randul său, că Jacob este foarte norocos.

"Impușcăturile l-au rănit de la șold pană la genunchi, insă glonțul nu a distrus nicio arteră importantă", a mai povestit Michael Raak.

"Ne bucurăm că este in viață și că s-a intors acasă destul de repede", a mai spus Michael Raak. Jucătoarele Essence Carson, Chelsea Gray și Jantel Lavender de la echipa Los Angeles Sparks sunt printre zecile de sportive WNBA care iși petrec vacanța in Turcia.

Opt suspecți, reținuți la Istanbul

Opt persoane au fost reținute, luni, și plasate in detenție la Istanbul in cadrul anchetei privind carnagiul comis in noaptea de Anul Nou și revendicat de ISIS, a anunțat agenția de presă Dogan.

Arestările au fost operate de echipe ale poliției antiteroriste, dar nu se cunosc detalii... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro