Un alt turist s-a inecat la Jupiter. A intrat in apa sa faca poze, desi era arborat steagul rosu. Seful salvamarilor cere sanctiuni

Un alt turist s-a inecat la Jupiter. A intrat in apa sa faca poze, desi era arborat steagul rosu. Seful salvamarilor cere sanctiuni

Un turist din Craiova, de 45 de ani, a fost luat de valuri miercuri dimineata pe plaja din Jupiter. Alti doi tineri au fost inghititi de mare la Saturn Doi barbati au murit inecati in Jupiter si Saturn, dupa ce au ignorat avertismentele si au intrat in marea agitata Sute de persoane salvate pe plajele de pe litoral.

acum 62 luni (9 Aug 2017)

Un turist din Craiova, de 45 de ani, a fost luat de valuri miercuri dimineata pe plaja din Jupiter. Trupul turistului a fost gasit de scanfandri in zona unde disparuse, fiind adus la mal si predat cadrelor medicale care au inceput manevrele de resuscitare. Dupa cateva zeci de minute de incercari, medicii au declarat decesul barbatului. Seful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Bortes, a declarat corespondentului News.ro ca barbatul se afla in ultima zi de concediu, alaturi de sotie si copilul lor. Cei trei au mers miercuri dimineata, in jurul orei 7.00 pe plaja, iar barbatul a vrut sa faca o fotografie, intrand in apa pana la mijloc, insa a fost tras in larg de curentii puternici. Doua persoane care au asistat la incident au incercat sa-l ajute pe barbat si au aruncat inspre acesta un caiac al salvamarilor, aflat pe mal, insa turistul nu a mai reusit sa se prinda de el, fiind inghitit de ape. Trupul sau a fost cautat de salvamari, pompieri si scafandri, fiind gasit dupa mai bine de doua ore. Vasile Bortes a mai spus ca salvamarii au arborat steagul rosu si miercuri, deoarece marea este agitata si curentii puternici, iar inotul este interzis.

Marti, o alta tragedie s-a petrecut pe plaja Laguna din Mangalia, dupa ce un barbat a sarit sa salveze o femeie si pe copilul ei care intrasera in apa, in ciuda faptului ca scaldatul era interzis.

Numarul persoanelor care si-au pierdut viata inecate pe litoral de la inceputul sezonului estival a ajuns la 17.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro