Un agent din cadrul serviciilor germane de informatii interne a fost arestat ca presupus islamist care pregatea un atentat la centrala BfV din Koln

Un purtător de cuvant al BfV a refuzat să ofere informații legate de poziția pe care o ocupa respectiva persoană in interiorul agenției și de momentul in care s-a alăturat forțelor de securitate.

acum 42 luni (30 Nov 2016)

Un agent din cadrul serviciilor germane de informaţii interne BfV a fost arestat sub acuzația că ar fi făcut declarații islamiste pe internet și a dezvăluit documente interne ale agenției, relatează Reuters.

Un purtător de cuvant al BfV a refuzat să ofere informații legate de poziția pe care o ocupa respectiva persoană in interiorul agenției și de momentul in care s-a alăturat forțelor de securitate. Nu a dori să comenteze nici afirmațiile din publicația germană Die Welt, potrivit cărora bărbatul de 51 de ani plănuia să detoneze o bombă la sediul central al agenției din Cologne. Bărbatul este acuzat doar că a făcut declarații islamise pe internet sub un nume fals și de dezvăluirea de documente interne ale agenției in mediul online", a precizat purtătorul de cuvant.

Suspectul s-a oferit să ofere internauților informații sensibile despre serviciile de informații interne germane, care ar fi putut periclita activitatea agenției, a mai spus reprezentantul BfV, fără a oferi mai multe detalii.

In ultimele săptămani, poliția germană a arestat mai multe persoane suspectate că simpatizează Statul Islamic, intre care și un refugiat sirian de 20 de ani, care a incercat să ajungă in Danemarca avand asupra sa materiale din care s-ar fi putut produce bombe. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro