Un actor de la Hollywood s-a convertit la ortodoxie, dupa ce-a vizitat Romania, si a scris o carte despre experienta sa
Insotita de o prefata a Arhimandritului Efrem, staretul Manastirii Vatopedu din Sfantul Munte Athos, si tradusa in limba romana de Dragos Dasca, "Taina artei" este atat un eseu despre menirea crestina a artei, cat si o confesiune a lui Jonathan Jackson despre convertirea sa la credinta ortodoxa. Castigator a cinci premii Emmy pentru interpretarea din serialul "General Hospital", cunoscut si din rolurile pe care le-a avut in alte filme precum "Nashville", "Tuck Everlasting" sau "Insomnia", unde a jucat alaturi de Al Pacino si Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie in urma cu aproape cinci ani.
Insotita de o prefata a Arhimandritului Efrem, staretul Manastirii Vatopedu din Sfantul Munte Athos, si tradusa in limba romana de Dragos Dasca, "Taina artei" este atat un eseu despre menirea crestina a artei, cat si o confesiune a lui Jonathan Jackson despre convertirea sa la credinta ortodoxa. Iata ca ortodoxia poate fi si seducatoare pentru straini pana la a deveni obiectul unei convertiri, si nu doar generatoare a unui ortodoxism sterp.
Castigator a cinci premii Emmy pentru interpretarea din serialul "General Hospital", cunoscut si din rolurile pe care le-a avut in alte filme precum "Nashville", "Tuck Everlasting" sau "Insomnia", unde a jucat alaturi de Al Pacino si Robin Williams, Jonathan Jackson s-a convertit la ortodoxie in urma cu aproape cinci ani. Jonathan este si vocalistul formatiei Enation si autor al lucrarii "Book of Solace and Madness", publicata in 2012. Locuieste in Nashville, Tennessee, unde isi petrece timpul alaturi de sotia sa, Elisa, si cei trei copii ai lor. In "Taina artei", Jonathan Jackson vorbeste, printre altele, despre: Arta ca Frumusete, Arta ca Taina & Nebunie, Arta ca Ascultare sau Arta ca Act de Credinta. La Editura Doxologia sunt in curs de aparitie si volumele de poezii ale lui Jonathan Jackson.
"Golirea de multele sale iluzii si false identitati este un demers care il pregateste pe artist sa primeasca forta creatoare a Duhului intr-un chip mai profund. Il ajuta sa primeasca o alta viziune decat cea personala si ii daruieste indrazneala de a o urma, chiar daca viziunea pune la indoiala preconceptiile sau limitarile sale firesti.
Casatoria, de exemplu, este o forma incredibila de asceza: omul este zilnic chemat sa se lepede de dorintele sale de dragul celui iubit.
Va trebui sa mori fata de propriile dorinte si sa invii dorintelor unui Dumnezeu ce iubeste neconditionat. In viata noastra, totul - ocupatia, visele, relatiile, triumfurile si i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro