Umilinta pentru un pacient cu transplant de inima. Comisia de handicap nu i-a "identificat" cordul transplantat

Umilinta pentru un pacient cu transplant de inima. Comisia de handicap nu i-a

Bolnavul, care in prezent se afla internat in Clinica de Cardiologie de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din cauza unei complicatii, asteapta de mai bine de doua luni o solutie din partea Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, de la Bucuresti.

acum 57 luni (1 Feb 2017)

Singurul iesean care a primit anul trecut, prin transplant, o inima sanatoasa nu beneficiaza inca de drepturile care i se cuvin.

Constantin Pintea, din comuna Tansa, judetul Iasi, nu primeste nici dupa sase luni de la interventie pensia de handicap adecvata si nici dreptul la insotitor.

Bolnavul, care in prezent se afla internat in Clinica de Cardiologie de la Spitalul "Sfantul Spiridon" din cauza unei complicatii, asteapta de mai bine de doua luni o solutie din partea Comisiei superioare de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, de la Bucuresti. In luna noiembrie, comisia de specialitate de la DGASPC a emis un certificat de neincadrare in grad de handicap din cauza unor neintelegeri din dosarul medical.

"Biletul de externare din data de 5 august 2016 indica absenta complicatiilor postoperatorii imediate, iar examenul clinic si investigatiile paraclinice efectuate in clinica de cardiologie de la Spitalul in luna septembrie 2016, de asemenea, nu releva prezenta complicatiilor post-transplant cardiac", se arata intr-un comunicat de presa al DGASPC.

Potrivit reprezentantilor Asociatiei Transplantatilor din Romania, printr-o norma din 2014, toti pacientii transplantati au dreptul, in primul an de la interventia chirurgicala, in incadrarea in grad de handicap accentuat, conform Instructiunii Metodologice nr. Nu am primit nici un raspuns de la Comisia Superioara de Evaluare, insa reprezentantii Asociatiei Translantatilor din Romania mi-au explicat clar ca am dreptul la gradul I de handicap.

Constantin Pintea a fost transplantat pe 30 iunie de catre profesorul Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu-Mures.

In momentul identificarii cordului compatibil, ieseanul in varsta de 60 de ani se afla internat la Spitalul "Sfantul Spiridon", acolo unde a fost... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro