Umilinta de a fi roman: Sa nu-mi mai ceri sa votez. Ce inspirat am fost cand am plecat!

> Pentru ca sunt constient cat de bine raspund unii concetateni ai mei la manipulare, Stiam, de exemplu, ca vecinul meu, un pensionar care nu pierde nicio ocazie sa-mi spuna cat de mult il regreta pe Ceausescu si cum saruta el mainile minerilor in iunie 1990, se va duce la vot la 7 dimineata.

acum 112 luni (3 Nov 2014)

> Pentru ca sunt constient cat de bine raspund unii concetateni ai mei la manipulare, Stiam, de exemplu, ca vecinul meu, un pensionar care nu pierde nicio ocazie sa-mi spuna cat de mult il regreta pe Ceausescu si cum saruta el mainile minerilor in iunie 1990, se va duce la vot la 7 dimineata. Nici macar nu e interesat de un candidat anume. Daca PSD l-ar fi avut candidat pe Fram, ursul polar, vecinul meu, atat de reprezentativ pentru cei mai multi vecini din tara asta, l-ar fi votat fara sa clipeasca. Nu mai sunt mineri pe strazi, acum umbla prin mintile intunecate ale unora".

Pe tusul stampilei de vot e sangele martirilor nostri din 1989. Iar cuvintele triste ale fratelui meu mi-au confirmat ca am trait inca un episod dintr-un serial fara de sfarsit: umilinta de a fi roman. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro