Ultimul Serviciu National adus Romaniei de Regina Ana

Ultimul Serviciu National adus Romaniei de Regina Ana

> Privind obiectiv acel moment, dupa atatia ani, de o parte erau ofiteri care aveau o cariera marcata de anii epocii incheiate brusc, sangeros, neguros, in decembrie 1989, dar si de anii republicii postdecembriste, cu temeri generate de prejudecati in buna parte infirmate, ulterior, de viata practica. Ultimul drum al Reginei Ana, cu vesnica adapostire la Manastirea Curtea de Arges, este un recurs la istoria nealterata a Romaniei, cea care era, in perioada interbelica, sub monarhie, in granitele sale naturale, spre care tindem, pe cale democratica, cu speranta revenirii la acestea, dezirabil pana la 1 Decembrie 2018.

acum 78 luni (2 Aug 2016)

>

Privind obiectiv acel moment, dupa atatia ani, de o parte erau ofiteri care aveau o cariera marcata de anii epocii incheiate brusc, sangeros, neguros, in decembrie 1989, dar si de anii republicii postdecembriste, cu temeri generate de prejudecati in buna parte infirmate, ulterior, de viata practica.

Privea atent spre interlocutori, raspundea scurt, fara graba, suradea ca un om incercat de multe ori de viata.

Atunci i-am simtit durerea cand a intrebat de ce armata nu a facut nimic pentru revenirea Regelui Mihai I al Romaniei pe tronul ce i-a fost samavolnic furat de unii deveniti deja oale si ulcele.

Undeva, pe latura stanga a incaperii unde a avut loc intalnirea, se aflau oficialii mentionati, multumiti de dialogul Regelui Mihai I si al Reginei Ana cu ofiteri romani.

O proba publica, nemediatizata, ca presedintele de atunci al tariii a inteles sugestia occidentala de a se raporta altfel la cei care nu pot fi scosi din istorie, chiar daca era clar ca nu mai aveau un viitor politic.

Cei ce erau acolo, la Palatul Elisabeta, mai erau marcati de imaginile acelora care au format familia prezidentiala, executata in decembrie 1989.

Cei ce erau acolo, la Palatul Elisabeta, mai comparau, tacit, rolul sovieticilor in abolirea monarhiei, cu moda, de ultima ora, a Moscovei, de a invita, in mod repetat, pe Majestatea Sa, Regele Mihai I al Romaniei, la parada organizata anual, pe 9 mai, in Piata Rosie.

Dincolo de toate acestea, Ultimul Serviciu National adus Romaniei de Regina Ana este tocmai inmormantarea sa acolo unde sunt pe veci regii tuturor romanilor, la Curtea de Arges.

Daca memoria nu ma pacaleste, la inmormantarea Reginei Maria, soldatii insirati pe traseul stabilit pentru convoiul funerar au tinut armele cu baionetele in jos, un ultim onor de care nu a beneficiat niciun conducator sau general roman.

Daca Guvernul Romaniei va decide doliu national ar putea lua si masura ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro