Ultimul ministru de Interne ceausist, Tudor Postelnicu, a murit

Pe 2 februarie 1990, Tudor Postelnicu a fost judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, alaturi de Emil Bobu, Manea Manescu si Ion Dinca. A fost condamnat la inchisoare pe viata, i-a fost confiscata averea si a fost privat de unele drepturi civile.

acum 81 luni (12 Aug 2017)

Vestea a fost confirmata de sotia ultimului ministru de Interne ceausist.

Tudor Postelnicu s-a remarcat in 1977, cand a fost membru in comandamentul de reprimare a grevei minerilor din Valea Jiului. Tudor Postelnicu a fost membru al Comitetului Central al PCR si ministru de Interne din 1987 si pana la Revolutie.

A fost arestat de revolutionari si interogat de procurorii militari. Pe 2 februarie 1990, Tudor Postelnicu a fost judecat de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti, alaturi de Emil Bobu, Manea Manescu si Ion Dinca.

A fost condamnat la inchisoare pe viata, i-a fost confiscata averea si a fost privat de unele drepturi civile. A facut recurs si, in urma acestuia, i-a fost schimbata incadrarea din genocid in omor deosebit de grav. Astfel ca Tudor Postelnicu a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare.

In 1997 a fost din nou condamnat la 18 ani de inchisoare, pentru omor deosebit de grav, in dosarul Autobuzul. Trei tineri au fost omorati din ordinul Securitatii, dupa ce au i-au luat ostateci pe calatorii unui autobuz, in incercarea de a fugi in Occident. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro