Ultimul discurs de Revelion al lui Nicolae Ceausescu. Imagini needitate cu dictatorul comunist

Ultimul discurs de Revelion al lui Nicolae Ceausescu. Imagini needitate cu dictatorul comunist

Singura televiziune din Romania de dinainte de 1989 era TVR, care in seara de 31 decembrie spre 1 ianuarie avea un program de divertisment, trecut in prealabil prin filtrul comunistilor, care voiau astfel sa evite propagarea unor mesaje directe sau insinuante la adresa conducatorului Nicolae Ceausescu.

acum 42 luni (3 Jan 2017)

Revelioanele din perioada comunista erau departe de show-urile pe care, in zilele noastre, televiziunile generaliste le ofera romanilor. Singura televiziune din Romania de dinainte de 1989 era TVR, care in seara de 31 decembrie spre 1 ianuarie avea un program de divertisment, trecut in prealabil prin filtrul comunistilor, care voiau astfel sa evite propagarea unor mesaje directe sau insinuante la adresa conducatorului Nicolae Ceausescu.

Actori ca Toma Caragiu, Dem Radulescu, Stela Popescu sau Alexandru Arsinel era nelipsiti de la programele pregatite de televiziunea publica pentru noaptea de Revelion. Scenetele comice ale acestora erau completate de programe de muzica usoara in care protagonisti erau, printre altii, Angela Similea, Corina Chiriac sau Mirabela Dauer. De cele mai multe ori, acesta aparea in fata romanilor cu un discurs grandoman, prezentand cifre de multe ori astronomice cu privire la recolta din anul ce a trecut sau vorbind despre industria tarii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro