"Ultimul dac liber" din Cavnic si-a pus capat zilelor

Nimeni nu isi poate explica gestul lui Iulian Muresan, tanarul de numai 27 de ani care aseara si-a pus capat zilelor, conform actualmm.ro. Pagina lui de socializare este invadata de mesaje de condoleante, prietenii, apropiatii, cunoscutii au transmis neincetat mesajele lor de pareri de rau. Tanarul avea un alt tip de viziune despre turism, el spunea ca ar fi o greseala daca s-ar face o promovare agresiva a turismului din Maramures, pentru ca atunci se va transforma intr-un fel de turism de masa si va fi "calcat in picioare".

acum 58 luni (7 Jan 2016)

Nimeni nu isi poate explica gestul lui Iulian Muresan, tanarul de numai 27 de ani care aseara si-a pus capat zilelor, conform actualmm.ro.

Era cunoscut si iubit de foarte multa lume, in special datorita activitatii sale. El avea o pensiune la Cavnic si oferea turistilor momente de neuitat prin plimbarile cu sania trasa de cai prin zonele din jurul Cavnicului. Nimeni nu s-ar fi gandit ca tanarul, care stia atat de bine sa se bucure de viata, ar putea avea vreo problema de nerezolvat. Pagina lui de socializare este invadata de mesaje de condoleante, prietenii, apropiatii, cunoscutii au transmis neincetat mesajele lor de pareri de rau.

Iulian Muresan era un pasionat de natura, de muzica, de tot ce era frumos. Scria poezie si facea un gen aparte de turism. "Avea familii cu grupe de copii care aveau un anume handicap neuromotor, care data sau de doua ori pe luna mergeau la Iulian, iar el impreuna cu familiile luau copiii la plimbare cu caii in apropierea casei, in natura", a spus prietenul lui Iulian Muresan, sub protectia anonimatului. De altfel cuvintele sale au fost numai de lauda si spune ca nimeni nu intelege ce l-a determinat sa recurga la un astfel de gest. El cunostea trasee, facea cate 50-60 de kilometri distanta, dus-intors, se oprea cu ei pe traseu la picnic, le prajea slanina, le canta la nai, la oboi, la fluier, la diferite instrumente", mai arata acesta. "El era un baiat foarte natural, foarte dezinvolt, stia foarte multe lucruri, era pasionat de muzica, de altfel canta intr-o trupa de rock, dar si folk. El a atras foarte multa lume cu preocupari mai deosebite, mai aproape de natura, care i-au adus si faima. Nu era ca si cum te-ai duce la el la pensiune sa stai, sa mananci, sa bei si gata. El ii scotea pe turisti pur si simplu in natura, ii plimba, stia foarte multe despre geografia locului, despre Cavnic, avea o sumedenie de istorioare. Acolo a vorbit 10 minute despre turismul pe care-l facea il in Maramures si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro