Ultimele cuvinte ale lui Papaiani pentru autoritatile din Arges: "Tare mi-e teama ca nu o sa mai apuc sa-mi redobandesc cu acte dreptul de ma fi nascut la Pitesti"

Ultimele cuvinte ale lui Papaiani pentru autoritatile din Arges:

O data pe an, in septembrie, autoritatile din Arges isi aminteau ca pe maestrul Sebastian Papaiani l-au facut cetatean de onoare al judetului si-l chemau sa defileze cu el la "Ziua Fiilor si Fiicelor Argesului si Muscelului". Si-ar fi dorit si fie pitestean ""cu acte" A fost o ultima tentativa - nereusita si de aceasta data - de a atrage atentia asupra incalcarii grave a unui drept ce i s-a cuvenit prin lege: acela de a-si recupera, in echivalent, averea pe care comunistii i-au confiscat-o abuziv.

acum 38 luni (27 Sep 2016)

O data pe an, in septembrie, autoritatile din Arges isi aminteau ca pe maestrul Sebastian Papaiani l-au facut cetatean de onoare al judetului si-l chemau sa defileze cu el la "Ziua Fiilor si Fiicelor Argesului si Muscelului".

"In ultimul timp, am inceput sa am dubii asupra originii mele argesene"

Maestrul le-a batut obrazul autoritatilor judetene si locale, dupa ce a fost pus in posesie cu un teren care apartinea, de drept, altor proprietari si pe care maestrul l-a pierdut in instanta, fara ca ulterior municipalitatea pitesteana sa indrepte eroarea. Concret, in 2009, dupa 20 de ani de procese, am reusit sa redobandesc dreptul de proprietate asupra casei in care m-am nascut, situata in Pitesti, strada Crinului, nr.30. Conform legii, deoarece nu s-a mai putut restitui in natura, in acelasi an am depus dosarul cu nr.19757 la ANRP in 2009, iar in 2015, fiindca nu am primit niciun raspuns, am revenit cu dosarul 82617, dar tare mi-e teama ca nu o sa mai apuc ziua in care sa-mi redobandesc cu acte dreptul de ma fi nascut la Pitesti", le-a raspuns, in august, actorul, pe pagina sa oficiala de Facebook.

Si-ar fi dorit si fie pitestean ""cu acte"

A fost o ultima tentativa - nereusita si de aceasta data - de a atrage atentia asupra incalcarii grave a unui drept ce i s-a cuvenit prin lege: acela de a-si recupera, in echivalent, averea pe care comunistii i-au confiscat-o abuziv. in rezolvarea problemei mele legate de origini si va promit ca anul viitor, sa reusesc sa-mi depasesc problemele de sanatate si sa particip la evenimentul organizat de dvs. In rest, va doresc dumneavoastra si pitestenilor mei multa sanatate, lumina in suflet si sa aveti grija de > cat timp mai sunt in viata.

Maestrul Papaiani a fost titular in doua dosare de despagubire inregistrate la Secretariatul Comisiei Nationale pentru Compensarea Imobilelor din cadrul ANRP, unul constituit in baza legilor fondului f... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro