Ultimele clipe de viata ale lui Mircea Tuglea. Salvamar: "Nu mai ajungea cu picioarele pe nisip. Curentul l-a tras in larg, dincolo de geamandura"

Ultimele clipe de viata ale lui Mircea Tuglea. Salvamar:

Gabriel Culea, seful salvamarilor din Mamaia si Constanta, a declarat pentru "Adevarul" ca scriitorul Mircea Tuglea a intrat in apa desi salvamarii arborasera steagul galben, semn ca pot inota doar cei care au antrenament deoarece, desi nu pare, curentii sunt foarte puternici si te trag in larg.

acum 34 luni (20 Aug 2017)

Gabriel Culea, seful salvamarilor din Mamaia si Constanta, a declarat pentru "Adevarul" ca scriitorul Mircea Tuglea a intrat in apa desi salvamarii arborasera steagul galben, semn ca pot inota doar cei care au antrenament deoarece, desi nu pare, curentii sunt foarte puternici si te trag in larg. Cand au ajuns la el deja plutea, i-au pus tubul de salvare si au inceput operatiunea de scoatere la mal. Cei doi salvamari, ajutati de doi turisti, l-au scos la mal. Intre timp au ajuns si colegii nostri de la primul ajutor si s-au apucat de manevre de resuscitare", a declarat pentru "Adevarul" Gabriel Culea.

Din experienta sa, salvamarul spune ca cel mai probabil, scriitorul Mircea Tuglea a obosit si, in acel moment, s-a instalat si panica, acesta neavand o pregatire de specialitate. Curentul l-a tras in larg dincolo de geamandura", a mai adaugat Gabriel Culea.

Conform medicilor, barbatul de 43 de ani a fost gasit la sosirea echipajelor de interventie in stop cardio-respirator. Timp de 45 de minute i s-au aplicat manevre de resuscitare, la final persoana fiind declarata decedata.

Mircea Tuglea era doctor in litere la Universitatea din Bucuresti (2007). Obtinuse bursa de cercetare postdoctorala acordata de Academia Romana (2011-2013), pentru volumul "Lirica lui Paul Celan si gandirea contemporana". Calinescu" din Constanta (1992), urmeaza cursurile Facultatii de Litere a Universitatii "Ovidius" din acelasi oras, absolvita in 1996.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro