Ultimele brese din securitatea presedintelui Barcak Obama pun sub semnul intrebarii profesionalismul agentilor Secret Service

Ultimele brese din securitatea presedintelui Barcak Obama pun sub semnul intrebarii profesionalismul agentilor Secret Service

Ultima "scapare" a agentilor Secret Service, de care presa a aflat, dateaza din 16 septembrie, cand un angajat federal care avea asupra sa o arma a urcat in lift cu presedintele american Barack Obama in timpul vizitei acestuia la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Atlanta. La jumatatea lunii septembrie, Omar Gonzalez, in varsta de 42 de ani, fost combatant in Irak si fara domiciliu stabil, a reusit sa sara gardul Casei Albe si sa intre in cladire prin zona North Portico, in apropiere de resedinta familiei prezidentiale, avand asupra sa un cutit cu o lama de noua centimetri.

acum 118 luni (1 Oct 2014)

Ultima "scapare" a agentilor Secret Service, de care presa a aflat, dateaza din 16 septembrie, cand un angajat federal care avea asupra sa o arma a urcat in lift cu presedintele american Barack Obama in timpul vizitei acestuia la Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Atlanta.

Secret Service sustine ca amenintarea la adresa presedintelui a fost minima, dar incidentul a expus o bresa in protocoale de securitate agensiei ce se ocupa cu paza si protectia demnitarilor americani, scrie "Washington Post". Inainte ca seful Casei Albe sa mearga undeva, agentii Secret Service trebuie sa verifice cine va avea acces la liderul american si orice persoana inarmata are nevoie de acord special, existand posibilitatea de a nu i se permite sa poarte arma in prezenta presedintelui. La jumatatea lunii septembrie, Omar Gonzalez, in varsta de 42 de ani, fost combatant in Irak si fara domiciliu stabil, a reusit sa sara gardul Casei Albe si sa intre in cladire prin zona North Portico, in apropiere de resedinta familiei prezidentiale, avand asupra sa un cutit cu o lama de noua centimetri.

In 2011, Secret Service a avut nevoie de cinci in zile pentru a realiza ca un barbat a tras sapte gloante in Casa Alba in timp ce una dintre fiicele lui Barack Obama se afla in interior, scrie "Washington Post".

Incalcarea protocoalelor de securitate pentru Casa Alba este doar ultimul dintr-o serie de greseli facute de catre o agentie care se mandreste cu profesionalism sau. In 2012, presa scria cum agentii care se ocupau de paza presedintelui Obama pe timpul vizitei in Columbia, au adus prostituate chiar in hotelul in care urma sa se cazeze liderul american. In 2009, un cuplu s-a strecurat, fara a avea invitatie, la un dineu dat de cuplul prezidential si apoi s-a ladat cu pozele facute cu sotii Obama .

Alesii americani, revoltati

Congresmenii americani, de a caror paza si protectie se ocupa tot Secret Servic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro