Ultimele 11 minute de cosmar ale zborului 4U9525. Pasagerii urlau, iar pilotul striga la copilotul Andreas Lubitz: "Deschide naibii usa!"

Ultimele 11 minute de cosmar ale zborului 4U9525. Pasagerii urlau, iar pilotul striga la copilotul Andreas Lubitz:

Comandantul Airbusului A320 al companiei Germanwings a urlat la copilotul Andreas Lubitz, suspectat de a fi prabusit in mod deliberat avionul cu 150 de persoane la bord in Alpii francezi, "deschide naibii usa" cabinei de pilotaj, in timp ce pasagerii urlau cu cateva minute inainte de catastrofa, potrivit inregistrarilor de zbor ascultate cotidianul "Bild", citate de AFP. Datele inregistratorului fonic recuperat la locul prabusirii avionului in sud-estul Frantei, evocate deja joi de procurorul din Marsilia, aratau cum copilotul Andreas Lubitz a blocat usa cabinei de pilotaj dupa iesirea momentana a comandantului de bord, inainte de a precipita avionul spre sol. Un alt cotidian francez, Metro News, sustine ca Andreas Lubitz mergea in vacanta cu parintii lui de la varsta de noua ani la clubul aeronautic din Sisteron, situat la 69 de kilometri de Le Vernet, o localitate din apropierea locului in care s-a prabusit avionul in Franta.

acum 104 luni (29 Mar 2015)

Comandantul Airbusului A320 al companiei Germanwings a urlat la copilotul Andreas Lubitz, suspectat de a fi prabusit in mod deliberat avionul cu 150 de persoane la bord in Alpii francezi, "deschide naibii usa" cabinei de pilotaj, in timp ce pasagerii urlau cu cateva minute inainte de catastrofa, potrivit inregistrarilor de zbor ascultate cotidianul "Bild", citate de AFP. Datele inregistratorului fonic recuperat la locul prabusirii avionului in sud-estul Frantei, evocate deja joi de procurorul din Marsilia, aratau cum copilotul Andreas Lubitz a blocat usa cabinei de pilotaj dupa iesirea momentana a comandantului de bord, inainte de a precipita avionul spre sol. Potrivit editiei duminicale a cotidianului german "Bild", care afirma ca a ascultat aceste inregistrari, primele 20 de minute de zbor au fost o ocazie de schimburi banale intre pilotiul Patrick Sondheimer si copilotul Andreas Lubitz. Avion prabusit in Franta: conversatia dintre pilot si copilotul Andreas Lubitz Pilotul Patrick Sondheimer ii spune printre altele copilotului Andreas Lubitz ca nu a avut timp sa mearga la toaleta la plecare, la Barcelona. 10.27: aparatul a atins altitudinea de croaziera (aproximativ 11.600 de metri), pilotul ii cere lui Lubitz sa se pregateasca de aterizare la Dusseldorf. Curand dupa aceea, se aude o "izbitura", ca si cum cineva incerca sa intre in cabina de pilotaj, scrie "Bild". 10.35: se aud noi lovituri, cu ceva "de metal, in usa cabinei de pilotaj", pe care pilotul incearca in mod clar sa o deschida cu un topor. Apoi, 90 de secunde mai tarziu, o noua alarma, in timp ce aparatul este la 5.000 de metri altitudine. 10.38: se aude respiratia copilotului Andreas Lubitz, singur in cabina de pilotaj a avionului Germanwings.

Anchetatori: "Personalitatea" copilotului "o pista serioasa", dar nu singura "Personalitatea" copilotului Germanwings - Andreas Lubitz - suspectat ca a provocat deliberat prabusirea avionului Germanwings si care, se pare, ca suferea de tulburari psihologic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro