Ultimatum pentru kurzi: Bagdadul cere administratiei Kurdistanului Irakian predarea controlului asupra aeroporturilor

Ultimatum pentru kurzi: Bagdadul cere administratiei Kurdistanului Irakian predarea controlului asupra aeroporturilor

Premierul irakian Haider al-Abadi a anuntat ca a dat luni un termen de 72 de ore autoritatii kurde pentru predarea controlului asupra aeroporturilor. Massoud Barzani Convocat de Barzani, referendumul asupra independentei a avut loc in provinciile Erbil, Souleimaniyeh si Dohouk, care alcatuiesc Kurdistanul Irakian, precum si in zone disputate de kurzi si Guvernul central.

acum 77 luni (27 Sep 2017)

Premierul irakian Haider al-Abadi a anuntat ca a dat luni un termen de 72 de ore autoritatii kurde pentru predarea controlului asupra aeroporturilor.

"Guvernul a decis sa interzica zborurile internationale spre si din Kurdistan daca in trei zile aeroporturile nu vor fi predate Guvernului central", a declarat al-Abadi, precizand ca restrictia va fi pusa in aplicare incepand de vineri in cazul nerespectarii cererii.

Pe de alta parte, seful Guvernului irakian a exclus orice negocieri cu administratia kurda pe baza rezultatelor referendumului de luni.

"Nu vom renunta la unitatea si suveranitatea Irakului, pentru ca este o datorie nationala si o vointa constitutionala", a subliniat al-Abadi.

"In loc de sanctiuni, veniti la negocieri pentru a ajunge la un viitor mai bun atat pentru dumneavoastra, cat si pentru noi", a spus Barzani.

Massoud Barzani

Convocat de Barzani, referendumul asupra independentei a avut loc in provinciile Erbil, Souleimaniyeh si Dohouk, care alcatuiesc Kurdistanul Irakian, precum si in zone disputate de kurzi si Guvernul central.

Peste 3,3 milioane de persoane s-au prezentat la urne, adica 72,16% din cele 4,58 milioane inscrise pe listele de vot, iar peste 90% dintre ele au votat pentru independenta, potrivit canalului kurd Rudaw TV. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro