Ultima zi de distractie din weekendul de 1 Mai. Turistii se dezlipesc greu de mare. "O sa ne facem o casa, sa nu mai plecam niciodata de aici"

Ultima zi de distractie din weekendul de 1 Mai. Turistii se dezlipesc greu de mare.

Pe plaja din Vama Veche se strangeau corturi, se impachetau sacii de dormit, se faceau ultimele poze cu marea. Dupa o minivacanta cu temperaturi sub 20 grade Celsius, turistii au plecat nebronzati, dar batuti de vantul aprig al marii si ravasiti de ploaie. De cand vin aici, de 8 ani, n-am platit niciodata nicio taxa de campare. Glume cu Mazare pe litoral, de 1 Mai VIDEO Inspectorii ANAF au descins la Vama Veche, huiduiti de turisti.

acum 66 luni (3 May 2015)

Pe plaja din Vama Veche se strangeau corturi, se impachetau sacii de dormit, se faceau ultimele poze cu marea. Dupa o minivacanta cu temperaturi sub 20 grade Celsius, turistii au plecat nebronzati, dar batuti de vantul aprig al marii si ravasiti de ploaie. Sambata a plouat neincetat aici, iar unii au preferat sa se refugieze spre locuri mai insorite. Cei mai multi au ramas insa darji pe pozitie, imbracati cu saci de plastic, in lipsa unei haine impermeabile. Asa au stat si la concertele in aer liber, unde au cantat, au dansat si au aplaudat. Focurile de tabara au lipsit seara, dar a doua zi dimineata soarele a aparut iarasi recompensand vamaiotii.

Razvan si Olesea nu se indurau sa plece de la Vama. "Asteptam sa castigam la Loto, ca sa ne facem o casa aici si sa nu mai plecam niciodata", spun indragostitii. El este din Bucuresti, ea din Basarabia si nu stia ca exista un asemenea loc sub soare, in Romania, pana n-a adus-o el aici. Pai, bine, din cate mai tinem minte", rad cei doi (foto).

Ninel a venit la Vama cu familia si prietenii. Grupul lui, cu copii, rulota, corturi si masini, isi instaleaza pe plaja o mica fortareata. "Pentru copii este mai confortabil cu rulota. De cand vin aici, de 8 ani, n-am platit niciodata nicio taxa de campare. Doar vara, cand vrem curent, ca sa nu consumam gazul, tragem de la cherhana, pentru 10 lei/zi. Imi placea mai mult inainte, era mai salbatic locul. Acum este din ce in ce mai comercial. Spre dimineata dau chiar numai un anumit gen de muzica, mai suportabila, pe care poti adomi", relateaza Ninel bucuresteanul. Au dormit la cort, ploaia le-a dat putin de furca. "Cand se lipeste prelata de folia cortului, intra apa inauntru. Ea este ieseanca, el este constantean si desi par genul, nu se dau in vant dupa experienta Vamii. "Aici este locul gastilor, ori noi suntem mai solitari.

Gabriel si Dana sunt constanteni, dar si-au luat cazare in 2 Mai pentru zilele ace... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro