Ultima teorie incredibila a lui Elon Musk: am putea fi intr-o simulare ca in "Matrix"

Ultima teorie incredibila a lui Elon Musk: am putea fi intr-o simulare ca in

Elon Musk, cofondator PayPal si director executiv Tesla Motors, sustine ca daca ar fi sa credem ca traim intr-o lume ca in "Matrix", argumentul suprem e evolutia rapida a omenirii. El a mai spus ca exista o sansa la cateva miliarde ca noi sa traim, intr-adevar, intr-o simulare realizata de o civilizatia mult mai avansata decat a noastra, ceea ce reduce din realismul acestei premise.

acum 64 luni (3 Jun 2016)

Elon Musk, cofondator PayPal si director executiv Tesla Motors, sustine ca daca ar fi sa credem ca traim intr-o lume ca in "Matrix", argumentul suprem e evolutia rapida a omenirii. "Cel mai puternic argument cand vine vorba de existenta noastra intr-o simulare este urmatorul: cu 40 de ani in urma aveam Pong, un joc cu doua patrulatere si un punct. Acum, dupa 40 de ani, avem simulari 3D realiste cu milioane de persoane care joaca in acelasi timp si acestea devin din ce in ce mai bune. Daca iei in calcul orice rata de imbunatatire, atunci jocurile nu vor putea fi diferentiate de realitate", a declarat Musk, citat de "The Independent".

Totusi, acest tip de declaratie nu e nou pentru Musk. Investeste foarte multi bani in SpaceX, pentru a deveni un jucator global in cursa cuceririi spatiului, iar masinile Tesla sunt standardul cand vine vorba de automobile electrice. Pe cat de mare ii este succesul, pe atat de controversate ii sunt declaratiile, mai ales cand crede ca inteligenta artificiala ne poate distruge.

Declaratia privind existenta intr-o simulare a fost ca raspuns la o intrebare adresata la Code Conference. El a mai spus ca exista o sansa la cateva miliarde ca noi sa traim, intr-adevar, intr-o simulare realizata de o civilizatia mult mai avansata decat a noastra, ceea ce reduce din realismul acestei premise. El a completat, de asemenea, ca isi doreste ca acest lucru sa fie adevarat, deoarece, in caz contrar, lumea ar putea lua sfarsit la un moment dat, scrie "Playtech".

Mai mult, sustine Musk, si in cazul unui progres de 1.000 de ori mai incet, tot am ajunge la simularile pe scara larga. Asemenea intrebari exista de sute de ani, insa au devenit din ce in ce mai interesante in ultimii ani, odata cu progresele din domeniul ciberneticii.

La aceeasi conferinta, cofondatorul PayPal a mai evaluat si piata masinilor autonome, spunand ca nu vede in Google un potential com... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro