Ultima scrisoare a unui erou de la Marasesti trimisa parintilor: "Cand v-o fi dor de mine si iti vrea ca sa ma vedeti, sa va uitati la fotografie"

Ultima scrisoare a unui erou de la Marasesti trimisa parintilor:

"Primiti aceasta fotografie pe care s-o aveti suvenire, pentru ca nu se stie daca mai vin pe acasa si cand v-o fi dor de mine si iti vrea ca sa ma vedeti, sa va uitati la fotografie, caci eu sunt gata de a merge la razboi si sunt echipat complet pentru razboi si sunt plecat si va spun, iubiti parinti, sarutari de maini, caci asa am fost ursit, pentru ca, atunci cand mi-a placut sa traiesc, am plecat.

acum 30 luni (17 May 2018)

Nici 20 de ani nu avea cand a plecat in catanie, la Compania 11, Regimentul 48 Infanterie de la Buzau. Sergentul Ion Posea si camarazii sai au pornit la razboi in toamna anului 1916, pe frontul din Moldova.

"Primiti aceasta fotografie pe care s-o aveti suvenire, pentru ca nu se stie daca mai vin pe acasa si cand v-o fi dor de mine si iti vrea ca sa ma vedeti, sa va uitati la fotografie, caci eu sunt gata de a merge la razboi si sunt echipat complet pentru razboi si sunt plecat si va spun, iubiti parinti, sarutari de maini, caci asa am fost ursit, pentru ca, atunci cand mi-a placut sa traiesc, am plecat. Inainte de a pleca la razboi a trimis-o parintilor. Stim de la sora lui, adica bunica noastra, ca era foarte tanar, nici casatorit nu era. Nicio alta scrisoare nu a mai ajuns de la el, de la aceasta data, iar familia lui a aflat in toamna anului 1917 ca a murit si a fost ingropat la Marasesti", ne-a declarat Viorica Dumitrescu, nepoata eroului. De Ziua Eroilor, pentru a cinsti memoria inaintasului lor, stranepoatele eroului au decis sa impartaseasca publicului ultimele ganduri ale sergentului Ion Posea adresate parintilor inainte de a pleca pe front. "Publicam fotografia si aceste ganduri, in semn de omagiu adus sergentului Posea Ion, unchiul nostru, plecat de pe plaiurile Siriului si cazut la datorie in crancena batalie de la Marasesti din vara anului 1917, si tuturor eroilor neamului care s-au jertfit pe campurile de lupta pentru apararea pamantului stramosesc si pentru faurirea Romaniei Mari. Recunostinta eterna - pentru eroismul si puterea lor de sacrificiu!", Stranepoatele, profesoare Viorica Dumitrescu si Minidora Briciu Batalia de la Marasesti din august 1917 a avut ca rezultat esecul ofensivei germane si stabilizarea frontului din zona, pana la sfarsitul conflagratiei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro