Ultima misiune a lui Ponta inainte sa fie debarcat: minarea viitoarei guvernari liberale

Ultima misiune a lui Ponta inainte sa fie debarcat: minarea viitoarei guvernari liberale

Aceasta categorie de bugetari este de obicei ocolita de PSD in preajma alegerilor, cand acest partid face cadouri electorale pensionarilor si asistatilor sociali, ale caror voturi sunt mult mai usor de influentat. Este cel putin ciudat ca, la cateva zile dupa amenintarea liderilor de sindicat din invatamant cu proteste de anvergura, iese la iveala un proiect, negociat de doua saptamani de aceiasi lideri sindicali cu Ministerul Educatiei, despre marirea salariilor debutantilor in invatamant cu 70%.

acum 65 luni (20 Aug 2015)

>

Medicii si profesorii, in majoritatea lor, fac parte din bazinul electoral care l-a votat pe Klaus Johannis la alegerile prezidentiale.

Aceasta categorie de bugetari este de obicei ocolita de PSD in preajma alegerilor, cand acest partid face cadouri electorale pensionarilor si asistatilor sociali, ale caror voturi sunt mult mai usor de influentat. Pe un pensionar sau asistat social il multumesti usor cu cateva zeci de lei in plus si astfel este asigurat un numar mare de voturi. In schimb, bugetarii cu pregatire intelectuala, ca medicii si profesorii, nu pot fi pacaliti cu cativa lei in plus la salarii. Oricum, ma indoiesc ca medicii din Romania s-ar dezvata de spaga daca ar avea salarii occidentale. Naravul este deja inradacinat si va fi greu, daca nu chiar imposibil, de extirpat. O solutie care apare dupa anuntul facut de ANAF in legatura cu verificarea averilor. Oricum majoritatea medicilor au scapat de filtrul ANAF pentru ca altfel erau cu mult peste 8000 de subiecti de cercetat. Dar medicii raman in continuare potentiali evazionisti, care pot fi luati oricand la verificat de ANAF pentru averile lor, vile si masini scumpe, care nu se justifica din salarii. Desi ma indoiesc ca medicii si asistentele vor fi de acord sa imparta spaga cu statul, adica sa accepte impozitarea ei. Nimeni nu contesta ca salariile sunt mici si indecente in sistemul sanitar. Intreg sistemul medical din Romania este un cancer fara nicio sansa de vindecare. Cat de veridice sunt sumele vehiculate de guvernul Ponta o sa verifice specialistii. Cert este ca promisiunea lui Ponta de a mari salariile medicilor are doua obiective: deschide cutia Pandorei pentru ceilalti bugetari si pregateste subminarea viitoarei guvernari, care va trebui sa gaseasca resurse financiare pentru a acoperi aceste mariri de salariu. Sau sa anuleze aceste mariri si sa isi puna in cap beneficiarii. Adica sa intoarca bugetarii intelectuali impotriva lui Klaus Johannis si a liberalilor.

Im... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro