Ultima explicatie pentru plecarea lui George Scutaru de la Cotroceni

Ultima explicatie pentru plecarea lui George Scutaru de la Cotroceni

Potrivit stiripesurse.ro, George Scutaru este implicat in doua dosare penale si de aceea a fost demis de presedintele Klaus Iohannis. Al doilea dosar in care apare numele lui George Scutaru este "Dosarul ASF", in care Dan Radu Rusanu este acuzat de catre procurorii anticoruptie ca a promovat, alaturi de Daniel Chitoiu, o ordonanta de urgenta prin care doreau sa schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF astfel incat sa-l elimine pe vicepresedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism.

acum 108 luni (10 Mar 2015)

Potrivit stiripesurse.ro, George Scutaru este implicat in doua dosare penale si de aceea a fost demis de presedintele Klaus Iohannis.

In primul dosar, George Scutaru ar fi fost turnat de presedintele CJ Buzau, Cristinel Bigiu, in prezent arestat, care le-a recunoscut procurorilor ca o parte din cei 250.000 de euro, destinati mitei pentru fostul ministru de Interne, Cristian David, au ajuns si la Buzau, liderul PNL Buzau fiind in acea perioada chiar George Scutaru.

Al doilea dosar in care apare numele lui George Scutaru este "Dosarul ASF", in care Dan Radu Rusanu este acuzat de catre procurorii anticoruptie ca a promovat, alaturi de Daniel Chitoiu, o ordonanta de urgenta prin care doreau sa schimbe criteriile de numire a membrilor Consiliului ASF astfel incat sa-l elimine pe vicepresedintele ASF, Daniel Tudor, din acest organism.

Presedintele Klaus Iohannis l-a eliberat vineri pe George Scutaru din functia de consilier prezidential pe probleme de securitate nationala. Decizia subita luata de Iohannis nu a fost motivata in niciun fel, o explicatie laconica venind doar din partea purtatorului de cuvant al presedintelui.

Optiunea lui Iohannis de a renunta la primul consilier prezidential dupa numai doua luni este cu atat mai surprinzatoare cu cat George Scutaru era privit ca unul din oamenii de maxima incredere ai presedintelui. Scutaru i-a fost alaturi lui Ioahnnis in timpul campaniei electorale, Scutaru a fost primul consilier prezidential numit de Iohannis, Scutaru l-a insotit pe seful statului in toate vizitele prezidentiale in afara tarii. In plus, George Scutaru se ocupa de strategia nationala de aparare, un obiectiv politic anuntat chiar de presedintele Iohannis.

In lipsa unei explicatii pertinente oferite de Cotroceni, in spatiul public au aparut tot felul de speculatii. Nu vorbesc despre trecutul indepartat, de studiile la Moscova, ci despre anumite intamplari d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro