Ultima decizie a Barnevernet a daramat familia Nan, ramasa fara cei doi copii in Norvegia. Mama: "Nu cred ca o sa rezist"

Ultima decizie a Barnevernet a daramat familia Nan, ramasa fara cei doi copii in Norvegia. Mama:

Mai mult decat atat, Dumitru si Mihaela Nan, care isi puteau vedea pana acum copiii de doua ori pe saptamana, au fost instiintati ca pot sa ii mai vada de copii doar de patru ori pe an. Maturiile dramatice ale parintilor Din prima saptamana din care au ramas fara copii, Dumitru si Mihaela Nan au primit dreptul de a-i vedea pe Bianca si Dragos, aflati la o distanta de 300 de km de casa, cate doua ore pe saptamana.

acum 58 luni (4 Feb 2016)

Dumitru si Mihaela Nan, familia din Maramures stabilita in Norvegia si ramasa fara cei doi copii luati de Barnevernet, traiesc o drama fara sfarsit. In 20, 21 si 22 ianuarien 2016, cazul sotilor Nan a fost judecat in apel, la Consiliul Regional, format, potrivit Pro TV, dintr-un jurist, un psiholog si un jurat. Dupa cele trei zile de audieri, decizia a ramas in pronuntare, urmand ca hotararea sa fie comunicata in cel mult 14 zile. Mai mult decat atat, Dumitru si Mihaela Nan, care isi puteau vedea pana acum copiii de doua ori pe saptamana, au fost instiintati ca pot sa ii mai vada de copii doar de patru ori pe an.

"Tocmai am primit vestea ca o sa ii vad de 4 ori pe an. Au luat tot ce am mai drag si, in acest moment, cred ca am pierdut orice sansa sa ii pot lua inapoi. Cei doi parinti urmeaza sa se intalneasca cu reprezentantul Barnevernet pentru a fi ajutati sa se pregateasca pentru faptul ca ii vor mai vedea pe copii doar de patru ori pe an si sa se adapteze cu ideea ca "sunt doar parinti biologici ai copiilor". Sute de prieteni i-au transmis familiei Nan mesaje de incurajare pe Facebook. Incerc sa-mi adun cuvinte de incurajare si nu gasesc. Nimic nu e perfect pe lumea asta si cu atat mai putin un sistem nenorocit si bolnav!", a scris si Maria Scutaru. Sotii Nan au posibilitatea sa coteste decizia Barnevernet in Tribunalul Regional, unde sansele de reusita sunt mai mari decat pana acum.

Maturiile dramatice ale parintilor

Din prima saptamana din care au ramas fara copii, Dumitru si Mihaela Nan au primit dreptul de a-i vedea pe Bianca si Dragos, aflati la o distanta de 300 de km de casa, cate doua ore pe saptamana. Intr-un interviu pentru "Adevarul", Dumitru Nan a declarat ca intalnirile cu copiii au loc intr-o camera de hotel, in prezenta asistentilor de la Serviciul de Protectie a Copilului, care isi iau notite. "La prima intalnire de la o saptamana cand au luat-o, am mers sa ii vedem. In astea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro