Ultima afacere a lui Zoltan Teszari, "milionarul fara chip": investitii masive in parcuri fotovoltaice, in Transilvania, si electricitate vanduta la pret redus

Grupul de firme s-a autorizat la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ca furnizor de electricitate in aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piata de energie OPCOM, unde cumpara si vinde curent, potrivitebihoreanul.ro. Averea lui Teszari, actionarul principal al RCS&RDS, cel mai mare furnizor de televiziune si date din Romania, a fost estimata la circa 560 de milioane de euro, se arata in Top 300, publicat de revista "Capital" in noiembrie 2014.. Parca timpul se oprise in loc pentru o echipa de muncitori care aveau de facut o lucrare de infrastructura, de inlocuit un nod de fibra optica, intr-un site RCS&RDS de la Brasov.

acum 112 luni (28 Feb 2015)

Grupul de firme s-a autorizat la Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei ca furnizor de electricitate in aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piata de energie OPCOM, unde cumpara si vinde curent, potrivitebihoreanul.ro.

OTL, primul client

Primul client este regia locala de transport, care a incheiat un contract pe un an, pentru 10.000 megawati/ora. Proprietar peste sapte parcuri fotovoltaice si pe retele de distributie in plina dezvoltare, Tezsari intra pe piata de electricitate cu un pret mai mic cu 23% decat concurenta de la Electrica.

In luna ianuarie angajatii operatorului de comunicatii RCS&RDS au oferit deja firmelor de pe platforma industriala din Oradea cea mai ieftina energie electrica din Romania. Contractele pe un an prevad un pret fix de 130 lei pe megawatt, cu 23% mai mic decat cel al Electrica.

In prima parte a anului compania pare a se concentra pe marii consumatori, cu un necesar de consum de peste 50 megawati, urmand ca din iunie sa preia si consumatorii mai mici. Noul furnizor de curent a ofertat, de altfel, toate societatile subordonate municipalitatii oradene, iar regia locala de transport a incheiat deja un contract pe un an, pentru 10.000 megawati/ora. Proiectul pilot lansat in ianuarie la Oradea urmareste transformarea actualilor abonati de telefonie si internet in clienti de electricitate. Ei trebuie doar sa aiba facturile platite la zi si sa depuna cate o copie dupa actul de identitate si actul de proprietate al imobilului, iar de formalitatile de transfer se ocupa RCS&RDS.

Zoltan Teszari este cel mai bogat om de afaceri din Transilvania, cu o avere estimata la 560 de milioane de euro, potrivit Top 300 publicat in revista "Capital". Pe cat este de bogat, pe atat e si de discret, fapt ce i-a adus eticheta de "miliardarul fara chip". Conduce compania RCS&RDS, lider pe piata serviciilor de t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro