Ulpia Traiana Sarmizegetusa a primit peste 35.000 de turisti, dar multi o confunda cu capitala regatului dac

Ulpia Traiana Sarmizegetusa a primit peste 35.000 de turisti, dar multi o confunda cu capitala regatului dac

Vechile ruine ale Coloniei Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa ocupa o suprafata de peste 30 de hectare la poalele Retezatului si ale Muntilor Poiana Ruscai. De zece ani, spune Gica Baestean, statul nu a mai achizitionat terenuri de la localnici, astfel ca ramasitele asezarii daco-romane sunt amestecate in peisaj cu parcelele oamenilor.Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fostul oras daco-roman In ciuda situatiei complicate a sitului, a confuziei dintre cele doua situri ce poarta numele Sarmizegetusa, cei mai multi dintre vizitatorii orasului daco-roman raman cu o impresie placuta despre monumentul vizitat.

acum 70 luni (2 Sep 2014)

Vechile ruine ale Coloniei Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa ocupa o suprafata de peste 30 de hectare la poalele Retezatului si ale Muntilor Poiana Ruscai. Complexul arheologic se afla in apropiere de Hateg, pe DN 68 Hateg - Caransebes, si este vizitat de tot mai multi turisti.

Multi dintre ei continua sa confunde asezarea istorica de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa cu orasul antic Sarmizegetusa Regia, capitala regatului dac de dinaintea invaziei romane.

Ruinele din gradini

"Unii dintre cei care au ajuns la Ulpia Traiana Sarmizegetusa au plecat imediat dupa ce li s-a spus ca aici nu este cetatea dacica din Muntii Orastiei, ci vechea capitala a provinciei romane", spune arheologul Gica Baestean, seful sectiei de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa a Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane. O fac din aceeasi confuzie intre fosta colonie daco-romana si capitala regatului dac, aflata la circa 40 de kilometri, in Muntii Orastiei. De zece ani, spune Gica Baestean, statul nu a mai achizitionat terenuri de la localnici, astfel ca ramasitele asezarii daco-romane sunt amestecate in peisaj cu parcelele oamenilor.Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fostul oras daco-roman

In ciuda situatiei complicate a sitului, a confuziei dintre cele doua situri ce poarta numele Sarmizegetusa, cei mai multi dintre vizitatorii orasului daco-roman raman cu o impresie placuta despre monumentul vizitat. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro