Uliana Ochinciuc, partenera lui Dan Condrea, audiata din nou la DNA

Uliana Ochinciuc, partenera lui Dan Condrea, audiata din nou la DNA

Uliana Ochinciuc este cercetata de procurorii Directiei Nationale Antcoruptie pentru spalare de bani alaturi de fratele ei, Radu Ochinciuc si de fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Miron-Victor Panaitescu. In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidentiat in actele contabile operatiuni fictive de intermediere a achizitiilor de bunuri, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat cu o suma estimata, in aceasta etapa a cercetarilor, la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).

acum 42 luni (29 Aug 2016)

Uliana Ochinciuc este cercetata de procurorii Directiei Nationale Antcoruptie pentru spalare de bani alaturi de fratele ei, Radu Ochinciuc si de fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Miron-Victor Panaitescu.

In perioada 29 aprilie 2016 - 13 mai 2016, Dan Condrea a transferat 229.024 de euro in conturile Ulianei Ochinciuc si 320.000 de euro in conturile lui Radu Ochinciuc, in scopul ascunderii sau al disimularii originii ilicite a banilor, au aratat procurorii DNA.

Sumele respective ar fi revenit in Romania, fie in conturile bancare personale ale lui Condrea si ale tatalui sau (suma totala - 1.239.900 euro), fie in conturile unei retele formate din noua societati comerciale controlate de suspectul Miron-Victor Panaitescu, in baza unor operatiuni de consultanta fictive prin care se urmarea sa se ascunda originea infractionala a banilor (suma totala - 2.768.050 euro), mai sustine DNA.

In ordonanta de efectuare a urmaririi penale se arata ca, in perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidentiat in actele contabile operatiuni fictive de intermediere a achizitiilor de bunuri, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat cu o suma estimata, in aceasta etapa a cercetarilor, la 7.816.485 lei (echivalentul a 1.737.417 euro).

Pe de alta parte, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) au ridicat documente de la 300 de unitati sanitare care au avut contracte cu firma Hexi Pharma, in cadrul anchetei privind dezinfectantii diluati din spitale, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro