Uite neamtul, nu e neamtul: schimbare Iohannis cu Melescanu?

Uite neamtul, nu e neamtul: schimbare Iohannis cu Melescanu?

> Klaus Iohannis castigase primul proces pentru incompatibilitate, insa acesta mentionase ca sunt sanse ca ANI sa faca apel la Inalta Curte. Decizia Inaltei Curti cat si candidatura surpriza a lui Melescanu ma duce cu gandul la doua lucruri pe care le-au declarat americanii, odata ca isi doresc ca Romania si Polonia sa devina doua state puternice economic, dat fiind pozitia geopolitica (pe langa resurse si alte beneficii);

acum 100 luni (24 Sep 2014)

>

Klaus Iohannis castigase primul proces pentru incompatibilitate, insa acesta mentionase ca sunt sanse ca ANI sa faca apel la Inalta Curte. Tocmai s-a luat decizia sa se judece, dar intr-un context in care se pot da peste cap toate calculele pregatite pentru campania electorala atat de PSD cat si de PNL - PDL. In timpul emisiunii "Jocuri de putere", Teodor Melescanu a declarat ca tema de campaniei este "Securitatea Nationala".

De asemenea, a mentionat ca Romania trebuie sa aiba o pozitie importanta fata de actualele intamplari din regiune. In completare, a declarat ca Romania are o pozitie vulnerabila si tocmai de aceea trebuie sa devina un jucator important la Marea Neagra. Decizia Inaltei Curti cat si candidatura surpriza a lui Melescanu ma duce cu gandul la doua lucruri pe care le-au declarat americanii, odata ca isi doresc ca Romania si Polonia sa devina doua state puternice economic, dat fiind pozitia geopolitica (pe langa resurse si alte beneficii); apoi, au mai declarat, conform surselor Realitatea TV, ca au incredere in 3 romani: Traian Basescu, George Maior si Teodor Melescanu.

O ipoteza poate fi faptul ca americanii au nevoie de girul lui Basescu pentru a sustine un candidat anume. Personal, faptul ca o sustine public pe Elena Udrea mi se pare praf in ochi si ca de fapt ii face mai mult moftul. Apoi, de la telenovela cu "ofiterul acoperit" putem ajunge la situatia in care putem avea ca presedinte pe fostul sef SIE si ca premier pe fostul sef SRI.

Partea si mai interesanta este ca atat George Maior cat si Teodor Melescanu sunt doua personalitati apreciate atat de stanga cat si de dreapta.

Dar sa nu excludem si varianta in care daca Melescanu este intr-adevar jocul lui Traian Basescu, ca ACL sa mizeze pe Monica Macovei, pentru ca in ipoteza data, ar avea mai multe sanse (ACL) in comparatie cu prima varianta.

In mai putin de 40 de ore o sa avem raspunsul si tare incurcate vor mai fi lucrurile in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro