Uite cine cu cine mai vorbeste intre liderii Romaniei. Antipatiile personale, mai presus de responsabilitatile dregatoriei

Uite cine cu cine mai vorbeste intre liderii Romaniei. Antipatiile personale, mai presus de responsabilitatile dregatoriei

Scurtcircuitul de comunicare dintre cele doua Palate a ajuns in atentia presei dupa ce seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, s-a plans, intr-o emisiune la Antena 3, ca Ponta nu ii raspunde la telefon. "Sunt doua citiri, de exemplu, faptul ca Gabriel Oprea vorbeste cu Klaus Iohannis, desi Victor Ponta nu vorbeste cu Klaus Iohannis poate insemna ca Oprea este intermediarul lui Ponta in fata lui Klaus Iohannis si asigura o minima comunicare intre cele doua Palate.

acum 66 luni (28 Jul 2015)

Scurtcircuitul de comunicare dintre cele doua Palate a ajuns in atentia presei dupa ce seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, s-a plans, intr-o emisiune la Antena 3, ca Ponta nu ii raspunde la telefon.

Tot ieri, Ponta a declarat ca nu a mai vorbit cu presedintele Klaus Iohannis din 5 iunie, de unde reiese ca Iohannis nu l-a sunat pe premier, dar nici seful Guvernului nu a facut vreun demers in acest sens. Mai mult, Ponta a lipsit si de ceremonia depunerii juramantului de catre noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, eveniment care ar fi putut reprezenta o ocazie de a discuta cu presedintele. Presedintia si Guvernul comunica, totusi, printr-o interfata, mai exact, prin vicepremierul Gabriel Oprea, care a fost prezent la investirea lui Matache si care, de altfel, s-a consultat cu presedintele Iohannis in perioada in care Ponta era plecat, pe tema cresterii salariilor demnitarilor.

Ruptura Ponta-Dragnea

Ruptura dintre Ponta si Iohannis se reproduce si la nivelul conducerii PSD, in ce priveste legatura dintre Dragnea si premier. Astfel, in timpul absentei lui Victor Ponta, Dragnea a admis ca nu a stiut de plecarea premierului. Intrebat de jurnalisti, la data la care Ponta lipsea din tara, daca stie ceva despre premier, Dragnea a raspuns, vizibil iritat: "Nu mai am vesti. Suntem prieteni de peste 15 ani, putem bea si vinuri reci si ceaiuri fierbinti, important este ca aceasta coalitie de guvernare sa se axeze si mai mult pe guvernare", a spus Oprea, adaugand ca Victor Ponta "este un bun prim-ministru".

"Stilul lui Iohannis nu-l ajuta pe Ponta"

Consultantul politic Alex Macoveiciuc a declarat astazi, la Adevarul Live, ca stilul de comunicare practicat de Klaus Iohannis este, de fapt, o piedica pentru Victor Ponta.

"Sunt doua citiri, de exemplu, faptul ca Gabriel Oprea vorbeste cu Klaus Iohannis, desi Victor Ponta ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro